Армията на Иран планира да изпрати още бойни дронове и

...
Армията на Иран планира да изпрати още бойни дронове и
Коментари Харесай

ISW: Зависимостта на Москва от иранско оръжие нараства

Армията на Иран възнамерява да изпрати още бойни дронове и нови балистични ракетни системи в помощ на Русия във войната в Украйна. Това евентуално ще ускори в допълнение зависимостта на Русия от ирански оръжейни системи. Украинското основно военно разследващо ръководство (ГУР) заяви на 1 ноември, че иранските управляващи имат намерение да изпратят пратка от повече от 200 бойни безпилотни самолета Шахед-136, Мохаджер-6 и Араш-2 в Русия. ГУР заяви, че Иран ще изпрати на Русия дроновете в разглобено положение и че съветският личен състав ще ги сглоби с съветска маркировка.

Така стартира следващият разбор на " Института за проучване на войната " (ISW) за хода на бойните дейности в Украйна.



CNN заяви на 1 ноември, че неназовани публични лица от западна страна , които следят от близко иранските оръжейни стратегии, са декларирали, че Иран възнамерява да изпрати хиляди оръжия на Русия до края на годината, измежду които балистични ракети с дребен обхват земя-земя и бойни дронове.

Това ще бъде първият доказан случай, в който Иран изпраща на Русия съвременни ракети с точно ориентиране. Русия евентуално е договорила спомагателната иранска доставка на оръжейни системи заради изчерпването на запасите от крилати ракети и системи за безпилотни самолети в хода на войната в Украйна, изключително по време на съветската акция против украинската сериозна инфраструктура. ГУР заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила повече от 300 дрона Shahed-136, откогато Русия стартира да ги употребява в Украйна на 13 септември.

Русия евентуално ще продължи да употребява офанзиви с дронове и ракетни удари против сериозна инфраструктура, с цел да се опита да компенсира неуспехите и рестриктивните мерки на своите стандартни сили на фронтовата линия. Зависимостта на Русия от системите, създадени в Иран, и затова от Иран, евентуално ще се усили.

Друга тематика, която се визира за следващ път, е мобилизацията и нясностите към нея.

Руското министерство на защитата (МО) стартира своята полугодишна есенна военна работа на 1 ноември, на фона на известия за продължаваща загадка готовност в цялата страна. Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че 2700 наборни комисии в 85 федерални субекта са почнали есенната наборна работа на 120 000 мъже.

Шойгу също по този начин съобщи, че частичната готовност в Русия е завършила. Началникът на Главното организационно-мобилизационно ръководство на Генералния щаб на Русия Евгений Бурдински повтори, че Русия активизира със 7500 мъже по-малко спрямо предходните години и означи, че частичната готовност е отсрочила наборния цикъл с един месец.

Бурдински твърди, че тази година наборниците няма да служат в окупираните Луганска, Донецка, Херсонска или Запорожка области и няма да вземат участие в бойни дейности. Началникът на 4-то ръководство на Главното организационно-мобилизационно ръководство на Генералния щаб на Русия Владимир Цимлянски добави, че множеството новобранци ще бъдат разпределени в образователни формирования и военни елементи, където ще се образоват в продължение на пет месеца, до момента в който други ще получат специализация въз основа на техните умения и обучение равнище.

Руското министерство на защитата е пращало призовки за военна работа на всеки полугодие от десетилетия и би трябвало да може да извърши този развой дейно и ефикасно. Проблеми с провеждането на есенната повиквателна евентуално ще значат, че частичната готовност и войната в Украйна са усложнили общоприета процедура.

Множество съветски източници оповестиха, че съветските офицери не престават да активизират мъже, макар предходните известия на Шойгу за привършване на частичната готовност и прекосяване към наборен интервал на 28 октомври. Местни съветски медии оповестяват за случаи на мъже, които са получили вести за готовност в Тюмен и Санкт Петербург на 31 октомври.

Процесите на готовност ще продължат в цяла Русия, до момента в който съветският президент Владимир Путин не подпише декрет за преустановяване на интервала на готовност.

Украинските управляващи в Мелитопол и Мариупол също оповестиха, че съветските окупационни управляващи не престават да принуждават украинците да вземат участие в доброволчески батальони и елементи за териториална защита

Командващият 8-ма общовойскова войска на Южния боен окръг (ЮВО) генерал-лейтенант Андрей Мордвичев сменя генерал-полковник Александър Лапин като пълководец на Централния боен окръг (ЦВО). Няколко съветски блогъри - в това число някои, които се появяват по съветската държавна телевизия - означиха това, само че съветското Министерство на защитата (МО) към момента не го е оповестило публично .

Руско локално издание, което цитира неназован чиновник в съветското МО, твърди, че промяната ще бъде единствено по време на хипотетичния триседмичен медицински отпуск на Лапин.

Ако известията за назначението на Мордичев са правилни, тогава Кремъл може би се пробва да успокои провоенната милблогърска общественост, която изисква бистрота и по-честни отчети. Чеченският водач Рамзан Кадиров назова Мордичев " най-хубавия пълководец " по време на срещата им в средата на март.

Следователно назначението на Мордичев може да демонстрира, че Кремъл се пробва да успокои фракцията на силоваците - формирана от Кадиров и финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин - която също обществено подлага на критика Лапин.

В момента ISW не може без значение да ревизира изказванията.

Пригожин евентуално ще се опита да насочи рецензии против неговите паралелни военни структури след докладваното уволняване на Лапин. Пригожин отбрани своите наемници против неуточнени " десетки хиляди критици ", заявявайки, че неговите наемници от Вагнер умират, до момента в който критиците отхвърлят да отидат на фронтовата линия.

През последните дни Пригожин отговаряше на многочислени запитвания по отношение на частите на Вагнер, които понасят загуби или се сблъскват с огнища на инфекциозни болести измежду новобранците, само че офанзивите му против Лапин накараха някои в провоенната общественост обществено да слагат под подозрение престижа му.

Много съветски блогъри, които защитаваха Лапин, мощно подлагаха на критика мненията на Пригожин за съветското висше военно командване, като един милблогър декларира, че " овчари и готвачи, като Кадиров и Пригожин ", не могат да оценят работата на Лапин.

ISW също по този начин по-рано означи, че частите на Пригожин не са постигнали обилни триумфи към Бахмут от юни насам.

Пригожин евентуално се пробва да понижи опасенията, че може да стане прекомерно мощен, като обществено декларира, че няма проекти да заема политически пост и би отказал такава позиция, в случай че бъде препоръчана.

Пригожин също по този начин добави, че не се счита за водач на публичното мнение .

Как се оправят украинските войски на фронта , съгласно съветските източници.



Украинските сили са траяли да организират контранастъпателни интервенции в посока Сватово на 1 ноември . Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветските сили са отблъснали украинските офанзиви северозападно от Сватово в посоките Николаевка и Куземовка (14 км северозападно от Сватово ) в Луганска област и покрай Орлянске, Харковска област (30 км северозападно от Сватово).

Руски блогър твърди, че съветските сили също са нанесли предпазен удар против украинските сили, които се готвят да възобновят контранастъплението в посока Орлянске, и твърди, че несполучливите украински офанзиви от посоката на Купянск през последните седмици са коствали на украинските сили доста съоръжение и жива мощ, което принуждава украинските командири да се приготвят за съветски контраатаки в посока Купянск.

Друг съветски блогър твърди, че е доста малко евентуално съветските сили да съумеят да стартират атака в посока Купянск до края на ноември или декември. Руски милблогър твърди, че украинските сили са минали река Жеребец покрай Стелмаховка (15 км северозападно от Сватово) и се готвят да възобновят нахлуване против съветските позиции в региона.

Руски източници настояват, че 13 и 16 отряди на съветските БАРС (боен резерв) сега отбраняват региони в посока Сватово.

Командирът на БАРС-13 заяви, че украинските сили са нараснали групировката си в посока Сватово и имат намерение да завладяват Сватово тази седмица.

Руски източници настояват, че украинските сили са траяли да организират контранастъпателни интервенции в посока Кремина на 1 ноември. Руски милблогър твърди, че украинските сили не престават да организират настъпателни интервенции в посока на автомагистралата Кремина-Сватово.

Друг съветски блогър твърди, че украинските сили се готвят да проведат настъпателни интервенции към Червонопопивка за достъп до Кремина от север. Блогър твърди, че украинските сили покрай Площанка (17 км северозападно от Кремина) имат намерение да стартират атака, която ще отреже автомагистралата сред Кремина и Сватово. Друг съветски блогър твърди, че съветските сили от време на време стартират контраатаки западно от Кремина покрай Терни (17 км северозападно от Кремина) и Торске (15 км западно от Кремина), с цел да лимитират дейностите на украинските сили в посока на автомагистралата. Руски блогър твърди, че украинските сили несполучливо са се пробвали да нападат Кремина от посоката на Невске (18 км северозападно от Кремина).

Руските войски не престават подготовкат а за защита в Херсонска област към 1 ноември. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските войски не престават дейни отбранителни дейности, водят разузнаване от въздуха и образуват отбранителни линии на източния бряг (вляво) на река Днепър.

Жителите оповестяват, че съветските сили копаят окопи и се откриват за отбрана на източния бряг, в това число по линията Нова Каховка-Днепряни-Корсунка (на източния бряг на към 45 км източно от град Херсон), Гола Пристан (8 км югозападно от град Херсон ) и чак на юг до Михайловка, която се намира добре в окупираната от Русия територия на към 45 км южно от град Херсон. Подобни известия демонстрират, че съветските войски се готвят за продължителни отбранителни интервенции на източния бряг.

Руски източници настояват, че украинските войски са траяли контранастъпателните интервенции в Херсонска област на 1 ноември. Депутатът по окупацията на Херсон Кирил Стремоусов и други съветски източници настояват, че съветските войски са отбили опит за украинска офанзива в посока Берислав.

Руското министерство на защитата (МО) по сходен метод твърди, че (30 км североизточно от Берислав) украинските войски са се пробвали несполучливо да настъпят към Милове , Суханово (32 км северно от Берислав), региона Брускинске-Костромка (40 км северозападно от Берислав) и Зелени Хай ( 24 км северозападно от град Херсон).

Украинските сили продължиха акцията си за блокиране против съветски концентрационни зони, логистични възли и военни активи в Херсонска област на 1 ноември. Южното оперативно командване на Украйна заяви на 31 октомври, че украинските ракетни и артилерийски елементи са направили 180 огневи задачи против съветска работна мощ и концентрации на съоръжение в Херсон Област и украинската авиация нанесе удар по съветска цитадела в Снигуровка, Николаевска област.

Ръководителят на Херсонска област на Украйна Ярослав Янушевич съобщи, че украинските сили са блъснали и съветски хранилища за муниции в Бериславски регион.

Потребителите на обществените медии оповестяват за детонации в Козацке, покрай Нова Каховка, на 1 ноември.

Руските сили продължиха настъпателните интервенции към Бахмут на 1 ноември. Това са съобщили от Украинския общоприет щаб, само че без да дадат детайлности към съветските дейности.

Украински бойци разгласиха фотоси от селища към Бахмут и оповестиха , че украинските сили не престават да отблъскват безкрайните съветски офанзиви против Бахмут и изтеглят цивилни в близката Клишчиевка (на към 9 км югозападно от Бахмут).

Руски и украински източници оповестиха, че съветските сили не престават да водят обикновен заобиколен огън по линията на прикосновение в Донецка област.

Руските сили продължиха настъпателни интервенции в северните, северозападните и югозападните околности на град Донецк на 1 ноември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са провели настъпателни интервенции в посока Авдиевка (15 км северозападно от град Донецк), само че не прецизира в допълнение местоположението или естеството на тези интервенции.

Милицията на Донецката национална република (ДНР) твърди, че е нахлула в украински позиции в Невелске (на към 25 км северозападно от град Донецк) и е взела украински пленници. Руски милблогър заяви, че боевете са траяли в Первомайске и Водяне и покрай Опитне (всички на към 15 км северозападно от град Донецк) в края на деня на 31 октомври.

Друг съветски милблогър също така твърди, че съветските войски са съумели да напреднат в Маринка (в югозападните околности на град Донецк), само че че е прекомерно рано да се правят оценка съветските облаги в Маринка.

Руските сили са нанесли рутинни артилерийски удари в региона на град Авдиевка-Донецк.

Руските сили продължиха настъпателни интервенции югозападно от град Донецк на 1 ноември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са провели настъпателни интервенции в посока Новопавливка (оперативното направление, употребявано за обозначаване на активност в западната част на Донецка област), само че не предложи спомагателна информация къде се организират настъпателни интервенции.

Първият заместник-министър на информацията на Донецката национална република (ДНР) Даниил Безсонов съобщи, че боевете в посока Въгледар са се засилили на 1 ноември и съобщи, че съветските сили се пробват да завладяват Павливка (45 км югозападно от град Донецк) и Новомихайловка (25 км югозападно от град Донецк) до момента в който украинските сили се пробват да задържат левия бряг на река Кашлихач и се прегрупират в региона на Въгледар.

Безсонов уточни, че тази атака евентуално има за цел да обкръжи украинската формация във Въгледар, само че означи, че завладяването на Въгледар евентуално ще коства скъпо на съветските сили.

Руски блогър твърди, че съветските войски към този момент управляват половината от Павливка към 31 октомври и че няма забележителен прогрес от съветските сили, настоящи към Новомихайловка.

Руските сили продължиха рутинния артилерийски обстрел в западната част на Донецка и южната част на Запорожка област.

Украински източници оповестиха на 1 ноември, че украински удар е разрушил хотел " Ахтамар " по градския път Мариупол-Донецк покрай Волноваха. Съветникът на украинския кмет на Мариупол Петро Андрюшченко твърди, че в хотела са били ситуирани чеченски войски под командването на Рамзан Кадиров.

ISW визира и друга значима тематика - доставките на зърно и хранителни артикули, мощно наранени от съветското отдръпване от договорката поради удара край Севастопол, за който упрекна Русия. Москва бе подложена на критика от доста страни, че с решението си изнудва света. Киев не удостоверява съветските обвинявания.

Руски сили евентуално са нараснали напъните си за бойкот в неокупирана Южна Украйна, с цел да попречат в допълнение на украинското присъединяване в договорката за зърно след отдръпването на Русия от договорката. Южното оперативно командване на Украйна заяви на 1 ноември, че съветските диверсанти са дейни в Южна Украйна.

Южното оперативно командване заяви, че украинските управляващи са арестували чиновник на правоприлагащите органи в град Одеса, обвързван с съветските разследващи служби. Той е събирал данни за превозването на украинска военна техника и е възнамерявал да взриви железопътна линия.

Успешното блокиране от страна на Русия на украинските логистични линии в Южна Украйна може да попречи на способността на Украйна да транспортира зърно до неутрални пристанища за интернационалните транспорти.

Ситуацията към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) продължава да занимава медии и анализатори.

Руските сили не престават напъните за надзор над ЗАЕЦ на фона на влошаващите се условия на работа в централата. Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи на 31 октомври, че противопехотна мина покрай периметъра е детонирала на 30 октомври, като е прекъснала зареждането на реакторен блок 4 и го принуждавайки да разчита на външни електропроводи за зареждане на главните функционалности за сигурност и сигурност.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси изрази угриженост на 31 октомври за изискванията на работа на личния състав на ЯЕЦ и съобщи, че съветските окупационни управляващи не престават да притискат личния състав на АЕЦ да подпише контракти с съветската организация за нуклеарна сила " Росатом ".

ГУР заяви на 1 ноември, че съветските окупационни управляващи са сложили крайни периоди 1 ноември и 2 декември за личния състав на ЗАЕЦ да подпише контракти с " Росатом " и са лимитирали достъпа на украински личен състав.

Чеченските сили са пристигнали в Енергодар, евентуално с цел да извършват задания по правоприлагането, и че съветските сили са конфигурирали съоръжение на покрива на реакторен блок 5, с цел да правят въздушно разузнаване на региона.

Източник: News.bg

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР