Арменското правителство възнамерява да удължи забраната за внос на турски

...
Арменското правителство възнамерява да удължи забраната за внос на турски
Коментари Харесай

Армения забранява продажбата на турски стоки

Арменското държавно управление има намерение да удължи възбраната за импорт на турски артикули в страната, както и да забрани продажбата им. Това заяви на брифинг и.д. министър на стопанската система Вахан Керобян.

" Възнамеряваме да удължим периода на възбраната за импорт на турски артикули в страната, както и тяхната продажба, защото те се внасят и продават по непозволени способи ", сподели той, без да прецизира точния период на рестриктивните мерки.

Шестмесечна възбрана за импорт на турски артикули бе наложена в Армения в края на декември 2020 година Съответната резолюция беше призната от държавното управление на републиката, оправдавайки решението с присъединяване на Турция в спора към Нагорни Карабах. Арменските управляващи неведнъж са заявявали, че Турция е директно забъркана в спора в Нагорни Карабах.

Според управлението на републиката Анкара освен изпраща военни експерти в помощ на Азербайджан, само че и трансферира наемници от сирийските групировки под неин надзор в зоната на спора.

Руският президент Владимир Путин, азербайджанският водач Илхам Алиев и арменският министър председател Никол Пашинян подписаха на 9 ноември взаимно съглашение по отношение на цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах.

Според споразуменията азербайджанската и арменската страни се откриват на заетите позиции, а съветските миротворци остават ситуирани в района. Освен това Агдамската, Келбаджарската и Лачинскиата области се връщат под контрола на Азербайджан.

Според това изказване елементи от Мартунинската, Мартакертската и Аскеранската области, град Шуши и съвсем ялата Хадрутска област, които през руските години са били част от Нагорно-Карабахския самостоятелен район, се трансферират на азербайджанска страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР