Арменският премиер Никол Пашинян заяви, че Русия се отдалечава от

...
Арменският премиер Никол Пашинян заяви, че Русия се отдалечава от
Коментари Харесай

Пашинян недоволен от руските действия в Южен Кавказ

Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи, че Русия се отдалечава от Южен Кавказ.

" Виждаме, че Русия сама напуща района заради стъпките, които подхваща или не подхваща ", сподели той в изявление за италианския вестник La Repubblica, излъчено от Обществената телевизия на Армения.

Според премиера, Лачинският кулоар, който трябваше да бъде под контрола на съветските миротворци , към този момент не е следен от тях.

" Може да има две аргументи: или Руската федерация не може, или не желае да резервира контрола над Лачинския кулоар ", сподели Пашинян.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че е погрешно да се упрекват съветските миротворци за обстановката.

Единствен път от Нагорни Карабах към Армения, Лачинският кулоар, остава затворен. Според арменската страна той е бил блокиран на 12 декември 2022 година от група азербайджанци, след което Баку публично е открил контролно-пропускателен пункт на границата с Армения покрай моста Хакари.
 Русия записва ново нарушаване на примирието в Карабах
Русия записва ново нарушаване на примирието в Карабах

Според военните няма потърпевши

Населението на Нагорни Карабах получава филантропична помощ със съдействието на съветските миротворци и Международния комитет на Червения кръст.

След престрелка сред арменски и азербайджански граничари на 15 юни Баку забрани доставката на каквато и да е филантропична помощ за Нагорни Карабах.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР