Армения трябва да отговори на добронамереното отношение, заяви пред азербайджански

...
Армения трябва да отговори на добронамереното отношение, заяви пред азербайджански
Коментари Харесай

Чавушоглу: Армения трябва да отговори на добронамереното отношение, но е под натиск на радикали

Армения би трябвало да отговори на доброжелателното отношение, съобщи пред азербайджански публицисти турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, като добави, че управлението в Армения е под натиска на радикали и диаспората, съобщи ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

Турският министър отговори на въпроси след присъединяване си в Международен конгрес за обзор на миграцията в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации. По думите му след успеха във военния спор с Армения Азербайджан е посочил, че желае мир и успокоение в района.

Чавушоглу сподели, че Баку поддържа и договарянията сред Турция и Армения, което, както той означи, е " нещо позитивно ".

" Ние постоянно споделяме, че в този момент Армения би трябвало да отговори на този доброжелателен метод, и насърчаваме това. Виждаме, че държавното управление на Армения е под натиска на радикали вътре в страната и на диаспората на открито ", уточни турският първи посланик.

Чавушоглу означи също по този начин, че Анкара е споделила на събеседниците си, измежду които и американския държавен секретар Антъни Блинкън, че Армения би трябвало да бъде подтикната повече в тази посока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР