Армения няма да се бие за района на Карабах в

...
Армения няма да се бие за района на Карабах в
Коментари Харесай

Пашинян: Армения няма да започва война за Карабах

Армения няма да се бие за региона на Карабах в Азербайджан, съобщи министър председателят Никол Пашинян в изявление за английски публицисти, оповестява.

„ Искам да кажа, че Армения няма да се бие за Карабах. Ние нямаме никакви упоритости отвън интернационално приетите граници и се надяваме, че в процеса на разграничение териториалната целокупност на Армения ще бъде възобновена “, сподели Пашинян.

Що се отнася до покупките на оръжия, Пашинян сподели, че Ереван купува извънредно отбранителни оръжия и разноските за защита на страната са доста по-малко от тези на Азербайджан.

„ Ние купуваме извънредно отбранителни оръжия. В същото време нашите разноски за защита са едвам 15-20 % от сумата, която харчи Азербайджан. Ние предложихме Азербайджан да вкара надзор върху въоръженията, огледално евакуиране на войските и пакт за ненападение. Нашите оферти остават годни и биха могли да стабилизират обстановката, изключително като се има поради, че разчитаме на Декларацията от Алмати в основата на нашите връзки “, добави той.

Пашинян разяснява още, че не може да се разчита на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС).

„ Ако разчитаме на организация, на която не си коства да разчитаме, тогава освен ние, само че и другите не могат да разчитат на нея. Това се основава на реакцията на организацията и на изказванията на някои страни-членки на ОДКС. Арменското общество ни пита за какво продължавате да оставате член на ОДКБ. И почтено казано, нямам отговор на този въпрос “, съобщи Пашинян.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР