Армения изпрати първия си спътник в орбитата на Земята. Той

...
Армения изпрати първия си спътник в орбитата на Земята. Той
Коментари Харесай

Армения изведе първия си спътник в околоземна орбита

Армения изпрати първия си сателит в орбитата на Земята. Той стана част от потребния товар на ракетата-носител на SpaceX - Falcon 9, която започва от площадката на нос Канаверал във Флорида на 25 май. Първите думи на арменския министър председател след изстрелването бяха: " Армения навлиза в ерата на галактическите действия "

Според наличните данни реализацията на плана за извеждане на спътника в орбита е осъществена със взаимните старания на арменското държавно дружество " Геокосмос " и испанската компания Satlantis. Премиерът на Армения означи, че всички решения по отношение на това устройство са били вземани скрито, тъй че обществеността не е знаела за идното стартиране.

Според Пашинян до края на 2023 година в Армения ще бъде проведен сателитен надзорен център, въз основата на който ще бъде образуван екип от експерти. Снимките, направени от изстреляния спътник, се планува да бъдат употребявани за граничен надзор, попречване и премахване на изключителни обстановки, както и запазване на околната среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР