Армения и Азербайджан ще проведат нов кръг от преговори във

...
Армения и Азербайджан ще проведат нов кръг от преговори във
Коментари Харесай

Армения и Азербайджан започват преговори във Вашингтон

Армения и Азербайджан ще проведат нов кръг от договаряния във Вашингтон в неделя, с цел да се опитат да възстановяват връзките, сподели в събота представителят на външното министерство на Армения, представен от Ройтерс.

сред двете страни поради противоречивия район Нагорни Карабах, където съветски мироопазващи сили бяха ситуирани през 2020 година , с цел да сложат завършек на късата двумесечна война - втората, която Армения и Азербайджан водиха война за анклава след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Планинският район е интернационално приет като част от Азербайджан, само че е обитаем най-вече с етнически арменци.
 Армения позволява мир с Азербайджан единствено при взаимно признание на териториите си
Армения позволява мир с Азербайджан единствено при взаимно признание на териториите си

Ереван твърди, че изцяло признава териториалната целокупност на Баку

" От 30 април министърът на външните работи на Армения Арарат Мирзоян ще бъде във Вашингтон на работно посещаване. Насрочен е идващият кръг от полемики по съглашението за нормализиране на връзките сред Армения и Азербайджан ", сподели представителят Ани Бадалян на нейната публична страница във " Facebook ". Засега обаче новината не е доказана от азербайджанската страна.

Въпреки години на опити за ходатайство на разнообразни страни сред тях, Армения и Азербайджан към момента не са постигнали спокойно съглашение, което да уреди нерешените въпроси като демаркацията на границите и връщането на военнопленниците.

предходната неделя по пътя за Карабах в така наречен Лачински кулоар - ход, който Армения назова жестоко нарушаване на примирието от 2020 година Именно Лачинският кулоар остана единствената пътна връзка на Армения с окупирания Нагорни Карабах.
 Азербайджан спря газа за Нагорни Карабах
Азербайджан спря газа за Нагорни Карабах

Това се случва за повторно през последната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР