Арманд Дуплантис и Рийс Прескод постигнаха рекорди на турнира на

...
Арманд Дуплантис и Рийс Прескод постигнаха рекорди на турнира на
Коментари Харесай

Дуплантис и Прескод с рекорди на ISTAF в Берлин

Арманд Дуплантис и Рийс Прескод реализираха върхове на шампионата на ISTAF в зала в Берлин, а Шанис Крафк записа най-хубавото достижение в света в историята в зала в мятането на диск.

Шведската звезда в овчарския скок Дуплантис, който оглавява международната класация за сезона с 6.10 м, преодоля 6.06 м за новия връх на шампионата. Олимпийският, международен и европейски първенец качи летвата и на 6.22 м в опит за нов международен връх, само че тази височина се оказа непреодолима за него през вчерашния ден.

Световният медалист с щафетата на Англия Прескод пък завоюва спринта на 60 метра при мъжете с 6.49 секунди, което е ново върхово достижение на шампионата в Берлин и подравнен най-хубав резултат в света за сезона.

Трикратната европейска бронзова медалистка на диск Крафт пък реализира резултат от 65.23 метра с 1-килограмов диск, като това е и достижение №1 в света за всички времена в дисциплината в зала.

В тази дисциплинираност при мъжете успеха също беше за представител на домакините. Даниел Ясински завоюва конкуренцията с 62.81 м.

На 60 метра при дамите успеха още веднъж беше за представителка на Англия. Дарил Нийта завоюва със 7.05 сек, оставайки единствено на 0.01 сек от върха на страната си, подложен от Дина Ашър-Смит в Карлсруе в края на предишния месец. Тристан Евелин приключи втора с нов връх на Барбадос от 7.14 сек, а представителката на домакините Джина Люкенкемпер се подреди трета със 7.16 сек.

На 60 м/пр при дамите победи ямайката Британи Андерсън със 7.85 сек, а при мъжете британецът Дейвид Кинг със 7.63 сек.

Олимпийската и международна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо донесе наслада на домакините с успеха си в бранша с 6.81 м.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР