Арктическа буря блокира голяма част от САЩ и Канада. Рекордно

...
Арктическа буря блокира голяма част от САЩ и Канада. Рекордно
Коментари Харесай

Сковаващ студ: В САЩ се готвят за най-студената Коледа от десетилетия

Арктическа стихия блокира огромна част от Съединени американски щати и Канада. Рекордно ниски температури, достигащи до минут 45 градуса се чакат в най-студената Коледа оттатък Океана от десетилетия насам. Снежните стихии провокираха транспортен безпорядък. Засегнати са над 135 млн. души. В няколко щата, измежду които Оклахома, Кентъки, Джорджия и Северна Каролина е оповестено изключително състояние.
Определено може да се каже, че коледните празници в Съединените щати започнаха най-много поради арктическите студове, които удариха страната, осведоми Българска национална телевизия..
Температурите в Чикаго паднаха до -23 градуса на някои места, а поради ветровете се усещаше и до -40 градуса. -40 градуса регистрираха в Северна Дакота. Времето сковава доста летища, доста офиси се затварят.
В Чикаго ситуацията не е доста трагично, тъй като се подготвяха от много от дълго време. Очакваха тези студове, очакваше се и повече сняг да натрупа - близо 10 см, само че това не стана поради студовете. На доста места в кварталите в Чикаго, с цел да дадат опция на камионите да минават да разчистват, отвориха безвъзмездни гаражи.
Особено може да се каже, че много хора са парализирани по летищата, само че има и един различен абсурд, който се чака да пристигна идната седмица, когато се чакат превалявания, само че не от сняг, а от дъжд и температурите да скочат до 11 градуса по Целзий.> >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР