Аржентинците се стремят да бъдат като примерния Лионел Меси, но

...
Аржентинците се стремят да бъдат като примерния Лионел Меси, но
Коментари Харесай

Авторът на Меси, различният: Световна титла ще донесе на Лео статута на Марадона

Аржентинците се стремят да бъдат като примерния Лионел Меси, само че в действителността са повече като бунтовника с дефекти Диего Марадона, твърди Марсело Сотиле, създател на книгата " Меси, другият ", пред организация " Ройтерс ".

В хода на Световното състезание в Катар сравненията сред двамата велики аржентински футболисти, носили екипа на националния отбор с номер 10, се трансформират в преобладаваща тематика. И Меси, и умрелият през ноември 2020 година Марадона към този момент са част от националната еднаквост на Аржентина. Лионел Меси наследи магията на Диего Марадона на футболния терен, само че отвън него двамата мъчно могат да са по-различни. Единият с имиджа на образцов фамилен мъж, а другият с повече дефекти и по-често свързван с разнообразни проблеми.

" Лео е аржентинецът, който желаеме да бъдем - оправдателен човек, някой, за който вратите са отворени на всички места по света, пазещ положителния имидж, постоянно придружаван от фамилията си ", споделя Марсело Сотиле. " Диего е повече аржентинецът, който ние в действителност сме - с повече показност, въстаник, който се бори против властта ", прибавя журналистът.

Наследството на Марадона бе опетнено от кавги и проблеми с опиатите, само че той остава обичан от аржентинците, които простят на футболния талант минусите му поради щастието от извоюваната международна купа през 1986 година.

Въпреки всичките си триумфи в Барселона и превръщането му във водещ голмайстор в историята на Аржентина, Меси трябваше да се бори за такава безусловна обич и мечтае да изравни именития си съотечественик със спечелването на Световното състезание, което е негов пети и финален опит за купа.

" Аз съм на 48 години, в моето потомство сме прочувствени плебеи на Диего Марадона. Той е нашият кумир, афиш на всяка стена ", разяснява още Сотиле, отбелязвайки, че по-възрастните аржентинци са по-склонни да фаворизират Марадона в сравненията с Меси. Авторът продължава с признанието: " Тези под 30 години обаче в никакъв случай не са подлагали Меси на тази инквизиция. Моят 18-годишен наследник в никакъв случай не е казвал за Лео " играе добре за Барселона, само че не и за Аржентина ".

Лионел Меси изведе националният тим по футбол Аржентина до трофея от Копа Америка през 2021 година, само че съгласно Марсело Сотиле, единствено международна купа ще му донесе статута на Диего Марадона в родината му.

" Хората изискват повече от Меси, тъй като той излезе на сцената, с цел да се състезава с Марадона. В последните 15 години той е измежду тримата най-хубави футболисти в света. Трябва да го приветстваме за това неизменност. Но за жалост, той би трябвало да завоюва в Катар, тъй като в Аржентина единствено успеха има значение. Аржентинците са доста взискателни. Това е голям футболен грях за Меси - да е играл на четири Световни шампионати и да не е спечелил ", приключва Сотиле.
 Селекционерът на Австралия: Сбъдната мечтае да играем против Меси
Селекционерът на Австралия: Сбъдната мечтае да играем против Меси

" Никой не очакваше, че ще спечелим толкоз мачове "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР