Аржентинският шампион най-накрая беше награден с титлата за 2019/2020 година.

...
Аржентинският шампион най-накрая беше награден с титлата за 2019/2020 година.
Коментари Харесай

Най-накрая Бока вдигна титлата, но Бомбонера видя нова загуба

Аржентинският първенец най-сетне беше награден с купата за 2019/2020 година. Това се случи тъкмо 258 дни от инфарктния успех в последните минути на сезона на 7 март. Тогава Карлос Тевес донесе успеха с 1:0 над отбора на Диего Армандо Марадона Химнастия ла Плата, като изведе " генуезците " до златните медали за сметка на Ривър Плейт, който водеше до последния кръг. След това Аржентина беше затворена поради пандемията от ковид, като футболът рестартира едвам осем месеца по-късно. Така няколко часа преди семейството на от четвъртия кръг на шампионата да Купата на професионалната лига, Карлитос и съотборниците му подвигнаха трофея и получиха златните медали от управлението на аржентинската футбола федерация.
Всички желаеха да се снимат с щастливия Тевес, за който това е 28-и трофей в богата кариера. " Щастливи сме, че си спомних ме за този паметен момент през март, когато донесохме доста наслада на нашите почитатели. Всеки трофей е самичък за себе си. Не мога да върша съпоставения, тъй като и всеки сезон е друг. Този ми е доста скъп, защото може да ми е финален ", показа Карлитос, който бе оставен да почива за мача с Ланус, с цел да бъде във форма за първия осминафинал за Копа Либертадорес с бразилския.
Acá está el campeón del fútbol argentino...
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Той бе пратен да тренира, до момента в който съотборниците му се готвеха за мача. " Предпочитам да играя, вместо да упражнявам, само че треньорът взема решение. Все отново Мауро Сарате и Рамон Абила би трябвало да натрупат игрово време, откакто този сезон имаме потребност от всички, с цел да реализираме задачите си. Освен това е хубаво да се почива понякога, въпреки всичко съм на 36 години ", добави Тевес.
Без него Бока Хуниорс се сгромоляса на " Бомбонера " във втори следващ мач, отстъпвайки на " граната " с 1:2. Двата гола за гостите бяха дело на Орсини (28, 45) преди почивката след подавания на Вега и съществени неточности в отбраната на " генуезците ". Единственото попадение за първенците бе дело на капитана в този мач Абила в 86-ата минута. Той беше прецизен и в първата среща сред двата отбора преди три седмици, само че тогава донесе успеха на Бока с 2:1. Успехът е първи за финалиста в Копа Либертадорес от 2017 година, до момента в който Бока остана на второ място с шест точки от четири мача.
Интересното е, че грандът от Буенос Айрес не бе записвал две следващи загуби на " Бомбонера " в формален мач от над пет години. Само до преди седмица Тевес и компания пък нямаха проваляне под управлението на, който се завърна в отбора през януари. Отборът бе записал 15 победи от 18 мача, както и три равенствата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР