Аржентинският президент Хавиер Майли, както беше обещано по-рано, пристигна в

...
Аржентинският президент Хавиер Майли, както беше обещано по-рано, пристигна в
Коментари Харесай

Ексцентричният президент на Аржентина Майли танцува на Стената на плача

Аржентинският президент Хавиер Майли, както беше дадено по-рано, дойде в Израел на първото си публично посещаване, след което би трябвало да посети Италия и Ватикана.

Официалният дневен ред включваше срещи с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, президента на страната Исак Херцог, изложение на взаимност в битката против групировката Хамас, разискване на взаимни бизнес процеси, както и „ духовна част “, включваща посещаване на стената на рева. Което в последна сметка се оказа и най-значимото от цялото пътешестване.

Посещението на аржентинския президент в Израел в общия информативен дневен ред притегля вниманието на първо място с обществени лудории, които имат прочувствен, набожен и, несъмнено, политически ъгъл.

Първо, Хавиер Майли, на процедура едвам напускайки самолета, разгласи прехвърлянето на аржентинското посолство в Йерусалим, де факто го признава за столица на еврейската страна. Ходът е напълно предстоящ поради проамериканската (а затова и произраелската) ориентировка на външната и вътрешната политика на новоизбрания президент.

Решението на Майли беше приветствано от израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който също акцентира смисъла на признаването на столичния статут на Йерусалим.

Второ, аржентинският президент отиде до Стената на рева, където се помоли извънредно прочувствено. Първо самичък, след това дружно с равин Аксел Ваниш, който беше дошъл от Буенос Айрес, и едвам по-късно стартира да чете Тората. Картина, която също е много съвместима с думите му, че е в развой на приемане на юдаизма.

Майли се появи на Стената на рева в последния ден от визитата, съпроводена от членове на ортодоксалното еврейско придвижване Хабад от Любавич.

Това посещаване трябваше да се организира тайно, само че президентът бързо беше видян и той изненада всички, като танцува и „ предизвика “ импровизиран ваучър измежду тълпата.

И това за миг е водачът на страна, в която католицизмът е държавна вяра и където доникъде на 90-те години единствено католик можеше да стане президент.

Не че сходни лудории на Майли изненадаха някого - всички бяха видели задоволително от неговите взаимоотношения с общността на Хабад по време на изборната конкуренция, на встъпването в служба и по време на първото му посещаване в Съединените щати.

Но осъществяването на тези дейности в настоящия му статут в Израел, на значими за юдаизма места и съпроводени от „ верните “ хора, би трябвало ясно да покаже на избран кръг от хора, че актуалният президент на Аржентина към този момент е приет за „ един от нашите личен. "

Въпросът не се ограничаваше до танци и молебствия на Западната стена.

След още едно „ духовно прекарване “ – среща и приемане на благословия от равина Ошер Вай – Майли, съпроводен от президента Херцог и личния си екип, посети кибуца Нир Оз, ситуиран покрай границата с Ивицата Газа. Същият кибуц, който беше нападнат от Хамас в първите дни на новата ескалация на израелско-палестинския спор.

Там Майли се срещна с родственици на хора, отвлечени от Хамас. Разбира се, мястото за посещаване не е определено инцидентно. Както се оказва, множеството поданици на кибуца са имигранти от Аржентина и техните потомци, което прави Майли по-ангажирана в протичащото се.

След като посети разрушени домове и изслуша голям брой истории за убити и отвлечени цивилни, аржентинският президент удостовери правото на Израел на самозащита. Той назова Хамас „ нацистите на 21 век “ и „ терористична група “, чиито дейности не би трябвало да остават ненаказани.

Политическите и стопански въпроси, тъкмо тези, поради които се вършат множеството визити от това равнище, в тази ситуация не са фокусирали прекалено много внимание, само че въпреки всичко заслужават внимание.

Определянето на Хавиер Майли като „ огромен другар на еврейската страна “ от премиера Нетаняху е поразително. Последният, апропо, след договаряния с южноамериканския водач също означи, че „ най-голямото предизвикателство за света, както в нашия район, по този начин и във вашия (Латинска Америка - Ред.) е Иран “.

Тези думи може да демонстрират, че в близко бъдеще иранските управляващи, както и управляващите на Венецуела, които си сътрудничат с тях, могат да получат осезаеми „ инжекции “, като правят бизнес на територията на Аржентина (дори в случай че я употребяват извънредно като транспортен център).

Това може да се одобри като обособен сигнал за различен ирански сътрудник в района - Китай. Форматът на взаимоотношение на формален Пекин с Буенос Айрес обаче е по-фин и по-обвързан с търговията. От това печелят и Съединени американски щати, тъй че за опасност за тези връзки към момента няма смисъл да се приказва.

По пътя аржентинският президент организира и две персонални срещи с локални бизнесмени - мексиканеца Исак Асса и израелеца Симон Фалих. На всеки беше предоставена половинчасова аудиенция; детайлностите и за двете срещи не бяха оповестени.

Това допуска, че бизнес съставният елемент е бил включен в проекта за посещаване, с цел да се унищожи „ духовното “ и извънредно дълго (три дни в релативно спокоен режим) пътешестване. И главната му цел беше да показва дълбоките „ другарски планове “ на самия Майли към Израел.

Това наподобява изключително забавно на фона на обстоятелството, че на 9 февруари президентът на Аржентина отлетя за Рим, където ще има визита със своя съотечественик и по съвместителство папа Франциск.

Това няма да бъде просто визита: по-рано покръстеният евреин ще би трябвало да участва на церемонията по канонизирането (освещаването) на аржентинската блажена Мария Антония де Пас и Фигероа.

Все още не е известно дали „ духовната част “ на второто посещаване е в спор с първото. Въпреки това формалните резултати от аудиенцията сред либертарианката Майли и Франсис, където бяха поканени и аржентинските министри на богослужението и човешкия капитал, заслужават да бъдат гледани.

Превод: СМ

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед44218Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед55432Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед30607Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед15538Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед103565Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед368130Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250520Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224370Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед103565Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92925Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР