Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже засне изключителни кадри на няколко петна

...
Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже засне изключителни кадри на няколко петна
Коментари Харесай

Появиха се удивителни кадри на петна по повърхността на Слънцето

Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже снима изключителни фрагменти на няколко петна върху слънчевата повърхнина.

Тези фрагменти са композитни – съдържат десетки фотографии, които са насложени една върху друга, с цел да се откроят изключителните елементи, написа bTV.

Снимките са направени със специфични филтри, с цел да можем да забележим по-ясно слънчевите петна. Всяко от тях е с размер съвсем колкото нашата планета.

Интересното при слънчевите петна е, че температурата им е доста по-ниска от близките области. Смята се, че измежду аргументите за образуването на слънчеви петна са обилни разстройства в магнитосферата на Слънцето. То последователно навлиза в интервал на нараснала интензивност.

Затова астрономите чакат появяването на повече петна, както и на слънчеви изригвания. Засега земната магнитосфера е относително спокойна и до края на идната седмица няма изгледи за геомагнитни стихии.

От Луната пък китайският луноход „ Юту 2 “ изпрати преди Коледа мистериозен кадър. Върху него се вижда чудноват обект с формата на куб. Доста хора се зачудиха дали това не е доказателство, че на Луната има някой, за който не знаем.

Китайските учени взеха решение да разкрият загадката, като приближиха лунохода до странния обект и се оказа, че той е елементарна канара. Заради относително ниската разграничителна дарба на камерата на лунохода скалата е изглеждала с вярна геометрична форма.

BREAKING: China’s lunar rover finally made it to the “cube-shaped anomaly” it photographed last month

It was just a moon rock
— Latest in space (@latestinspace)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР