Аржентински федерален прокурор поиска 12 години затвор и доживотна забрана

...
Аржентински федерален прокурор поиска 12 години затвор и доживотна забрана
Коментари Харесай

Поискаха 12 години затвор за вицепрезидента на Аржентина

Аржентински федерален прокурор изиска 12 години затвор и доживотна възбрана за заемане на държавни длъжности за някогашната президентка и сегашна вицепрезидентка на страната Кристина Фернандес де Киршнер по време на развой за хипотетична корупция, обвързвана с публични поръчки, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Прокурор Диего Лучиани упрекна Киршнер, която към момента е авторитетна фигура в лявото крило на ръководещата перонистка партия " Общ фронт ", в измами, ощетили страната, и в присъединяване в скица за отклонение на държавни средства по време на двата ѝ президентски мандата сред 2007 година и 2015 година

Присъдата ще стане ясна до месеци, оповестиха локални медии. Въпреки това Киршнер може да апелира в по-горни правосъдни инстанции, което ще забави с години постановяването на окончателната присъда.

" Това е евентуално на-голямата корупционна скица, която в миналото е осъществявана в страната ", сподели Лучиани като мотив за желаната присъда.

Шестдесет и девет годишната Киршнер е съдена задочно по случай за хипотетични корупционни схеми с публични поръчки в изборния ѝ регион в провинция Санта Крус, в Патагония, до момента в който е била президент. Тъй като в този момент тя е вицепрезидентка и председателка на Сената Киршнер се употребява със правосъден имунитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР