Аржентинската полиция арестува 10 души по време на протест в

...
Аржентинската полиция арестува 10 души по време на протест в
Коментари Харесай

Задържани и ранени след сблъсъци на протест в Аржентина

Аржентинската полиция арестува 10 души по време на митинг в Буенос Айрес против ограниченията за икономии през вчерашния ден , оповестява Агенция Франс Прес.

Има данни за ранени при конфликти.

Стотици стачкуващи, ядосани от съкращенията на обществените разноски , хвърляха камъни по полицията, която отговори с водни оръдия, пикантен спрей и гумени патрони.

" Арестувахме 10 души. Имаме осем ранени служители на реда и двама ранени публицисти, за което съжаляваме, тъпо е ", сподели Хорхе Макри, държавен началник на град Буенос Айрес.

" Протестирахме против дефицита на храна в публичните кухни и това, което получихме, бяха палки и патрони ", сподели пред Агенция Франс Прес 46-годишният Мартин Веласкес, който работи в хранителна банка.
 Аржентинският сенат отхвърли промените на Милей
Аржентинският сенат отхвърли промените на Милей

Непопулярните ограничения не срещат огромна поддръжка измежду популацията, макар продължаващата от много време рецесия в страната

Правителствената помощ за публичните кухни беше спряна през декември, откакто  Хавиер Милей встъпи в служба.

Неговото държавно управление също понижи транспортните и енергийните дотации. Работниците са изгубили една пета от покупателната си дарба на фона на годишната инфлация, надхвърляща 270 %.

Днес съвсем шест от 10 аржентинци живеят в беднотия, съгласно данни от Обсерваторията за обществения дълг на Папския католически университет - забележителен скок от 49 %, измерени, когато Милей встъпи в служба.

Една от първите ограничения на новото държавно управление беше да затегне законите за митингите, като забрани на стачкуващите да пречат на придвижването, както те се пробваха да създадат през вчерашния ден, до момента в който полицията не се намеси.

Четири месеца от встъпване в служба на държавното управление на Милей, уличните демонстрации са съвсем всекидневие в столицата.

Протестиращите са също по този начин ядосани от новата вълна от уволнения, оповестена от държавното управление предходната седмица, която ще докара до загуба на работа на 15 000 държавни чиновници.
 Инфлацията в Аржентина скочи до 276,2% през февруари
Инфлацията в Аржентина скочи до 276,2% през февруари

Тревожни данни

Подкрепата за Милей се движи сред 43 и 57 % , малко по-ниска от тази, когато беше определен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР