Аржентинската футболна асоциация е отправила молба към един от клубовете

...
Аржентинската футболна асоциация е отправила молба към един от клубовете
Коментари Харесай

Клубовете от Премиър лийг отхвърлят молба на Аржентина

Аржентинската футболна асоциация е отправила молба към един от клубовете в Премиър лийг за прибързано освобождение на национали на страната преди старта на Мондиал 2022. Шестима играчи на „ албиселесте “, които се чака да бъдат част от селекцията на Лионел Скалони, сега се подвизават във Висшата лига. Това са Лисандро Мартинес и Алехандро Гарначо от Манчестър Юнайтед, Емилиано Буендия и Емилиано Мартинес от Астън Вила, Кристиан Ромеро от Тотнъм и Алексис Мак Алистър от Брайтън.

Според информацията на „ Дейли Мейл “ аржентинската ФА е поискала националите на страната да бъдат освободени за кръга, който ще се изиграе на 12-и и 13-и ноември. Селекцията на Лионел Скалони има планувана контрола против ОАЕ на 16 ноември, след което шест дни по-късно започва присъединяване си на Световното. УЕФА задължава клубовете да освободят играчите най-късно на 14 ноември, само че няма условие това да се случи по-рано.

От клуба, към който е била отправена такава молба от Аржентина, са отказали да освободят своите играчи, след което са уведомили и останалите клубове от Премиър лийг, с цел да могат всички да уеднаквят позициите си.

Страховете на клубовете са свързани с това, че някои футболисти могат да се оплачат от травми за тези последни мачове преди паузата за Световното, с цел да бъдат освободени по-рано.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР