Аржентинецът Лионел Меси, французинът Килиан Мбапе и норвежецът Ерлинг Холанд

...
Аржентинецът Лионел Меси, французинът Килиан Мбапе и норвежецът Ерлинг Холанд
Коментари Харесай

Меси, Мбапе и Холанд ще спорят за наградата The Best на ФИФА

Аржентинецът Лионел Меси, французинът Килиан Мбапе и норвежецът Ерлинг Холанд са тримата финалисти за най-хубав футболист на годината на премиите " The Best ", проведени от ФИФА.


Любопитното е, че Меси е номиниран, макар че от ФИФА означават, че премията се дава за най-хубавия състезател в интервала 19 декември 2022 - 18 август 2023. На 18 декември Меси донесе мечтаната трета международна купа на Аржентина на Мондиал 2022 в Катар, само че по-късно той нямаше сполучлив сезон с ПСЖ на клубно равнище, преди да премине в американския Интер Маями. ФИФА към този момент удостои страхотното показване на Меси в Катар с годишната премията " The Best " в края на февруари, само че актуалната номинация наподобява странна.

Килиан Мбапе също нямаше сполучлива година на клубно равнище, само че несъмнено е най-хубавият футболист на френския гранд ПСЖ и продължи със мощните си изяви за Франция в квалификациите за Евро 2024. Холанд реализира най-хубавите резултати в клубния футбол от тримата номинирани, като означи доста голове за исторически требъл на Манчестър Сити - купата в Англия и трофеите от Шампионската лига и ФА Къп.

Победителят ще стане явен на гала в Лондон на 16 януари.

Трите финалистки за премията при дамите са испанките Джени Ермосо и Айтана Бонмати и колумбийката Линда Кайседо. Вчера ФИФА разгласи и тримата номинирани за треньор на годината - Пеп Гуардиола, Лучано Спалети и Симоне Индзаги. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР