Аржентина ще повдигне въпроса за териториалната принадлежност на Фолкландските острови,

...
Аржентина ще повдигне въпроса за териториалната принадлежност на Фолкландските острови,
Коментари Харесай

Ако има твърд Brexit, Аржентина пак ще иска Фолкландските острови

Аржентина ще повдигне въпроса за териториалната принадлежност на Фолкландските острови, ако Англия напусне Европейския съюз, без да реализира съглашение, твърди министърът на външните работи на южноамериканската страна Хорхе Фори в изявление за вестник Daily Telegraph.
Фори отбелязва, че страната му ще се възползва от рецесията, обвързвана с Brexit, с цел да усили дипломатическите си старания островите, които в Аржентина са известни като Малвински, да преминат под властта на Буенос Айрес.
" Възнамеряваме да стартираме договаряния за Малвинските острови, с цел да укрепим връзката сред техните поданици и популацията на континента. Надяваме се, че Brexit без договорка ще разшири опциите за сходен разговор и той ще докара до действителен резултат ", счита ръководителят на аржентинската дипломация.
Вестникът твърди, че в случай че Brexit бъде сбъднат без съглашение, то всички контракти сред Обединеното кралство и Европейски Съюз автоматизирано ще престанат да работят, а страните-членки на Евросъюза към този момент няма да са длъжни да поддържат териториалните искания на Англия.
През април 1982 година разногласието сред Лондон и Буенос Айрес за териториалната принадлежност на островите мина в къс, само че кръвопролитен спор. Тогава Аржентина даде 649 жертви, а от английската страна починаха 255 военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР