Аржентина се насочва към балотаж между министъра на икономиката Серхио

...
Аржентина се насочва към балотаж между министъра на икономиката Серхио
Коментари Харесай

Аржентина се насочва към балотаж, тъй като министърът на икономиката победи крайнодесния аутсайдер

Аржентина се насочва към балотаж сред министъра на стопанската система Серхио Маса и крайнодесния либертарианец Хавиер Милей след по-добро от предстоящото показване от претендента на ръководещата перонистка коалиция на президентските избори в страната.

Massa води Milei с 36,6 % до 30 % с 98 % от гласовете, преброени в неделя вечерта.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Консерваторите в Обединеното кралство губят две сигурни места при историческо проваляне на междинните избори Берлусконизмът беше предисторията на тръмпизма Байдън организира първия избирателен протест за кандидатурата си за преизбиране през 2024 година Какво значи успеха на крайнодясната AfD на районните избори за Германия завършек на списъка

Аржентинците ще избират сред двамата претенденти на балотаж идващия месец, като спечелилият ще встъпи в служба на 10 декември.

Резултатът е изненада на фона на необятно публикувания яд на гласоподавателите по отношение на резултатите на държавното управление в стопанската система, които включват инфлация от 140 % и равнище на беднотия от 40 %.

Майлей, екстравагантен икономист и самоопределящ се като „ анархо-капиталист “, водеше Маса в анкетите, подсилен от публичното неодобрение от десетилетия на стопански крах и внезапни цени.

53-годишният водач на партията Liberty Advances даде обещание да понижи обществените разноски с 15 % и да предприеме радикални стопански промени, в това число унищожаване на централната банка и прекосяване на аржентинското песо към щатски $.

Той също по този начин застъпва консервативни позиции по обществени въпроси, като се опълчва на абортите и половото образование, подлага на критика политическата уместност и оспорва ролята на хората в изменението на климата.

„ Той е единственият, който схваща обстановката в страната и схваща по какъв начин да я избави “, сподели 22-годишният студент от Буенос Айрес Николас Меркадо, представен от организация Ройтерс.

Маса, който твърди, че препоръчаното от Milei редуциране на разноските ще удари джобовете на хората, разгласи понижаване на налога върху приходите за огромна част от популацията преди вота.

„ Перонизмът е единственото пространство, което предлага опцията най-бедните от нас да имат съществени неща на разположение “, сподели зидарят Карлос Гутиерес, 61, представен от Ройтерс, до момента в който отиваше да гласоподава в неделя.

>

За да завоюва изрично гласуването в неделя, един претендент щеше да има потребност от повече от 45 % от гласовете, или 40 % и преднина от 10 точки.

Избирателните управляващи споделиха, че изборната интензивност е била към 74 %, което е повече от предварителните избори през август, само че по-ниска от 81 % присъединяване на последните общи избори.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР