Аржентина победи Хърватия с 3:0 в първия полуфинален мач от

...
Аржентина победи Хърватия с 3:0 в първия полуфинален мач от
Коментари Харесай

Аржентина е първият финалист в Катар 2022!

Аржентина победи Хърватия с 3:0 в първия полуфинален мач от Световното състезание по футбол в Катар и ще спори за купата с спечелилия от конфликта сред Мароко и настоящия първенец Франция.

Срещата стартира умерено, като в началните минути липсваха положения пред двете порти. В 17-ата минута след центриране от корнер Деян Ловрен опита удар с глава от сложна позиция, който не се получи, а в обстановката Кристиан Ромеро и Николас Таляфико се удариха глава в глава. 

В 25-ата минута Енцо Фернандес опита подъл удар от към 20 метра, който затрудни Доминик Ливакович. Стражът въпреки всичко съумя да избие, а по-късно бранител почисти.  

В 34-ата минута Аржентина поведе след противоречива дузпа. Хулиан Алварес получи страховит извеждащ пас зад отбраната от Алексис МакАлистър. Нападателят напредна и чукна топката около вратаря, след което падна след конфликт с Доминик Ливакович.

Йошко Гвардиол почисти топката, само че основният рефер Даниеле Орсато уточни бялата точка, въпреки че Алварес беше отиграл топката, след което беше препънат от вратаря на " ватрените ". Зад топката застана Лионел Меси, който с безмилостен удар в горния ляв ъгъл вкара за 1:0. 

В 39-ата минута " албиселесте " стигна до втори гол. Южноамериканците подхванаха бърза контраофанзива от своето поле. Топката се озова в Хулиан Алварес, който напредна с топката, навлезе стигна до пред наказателното поле на хърватите, където благодарение на два рикошета и неприятен опит за изчистване на топката от Борна Соса се озова самичък против Ливакович и не сбърка за 2:0.

В началото на второто полувреме стана ясно, че Меси има проблем, откакто се хвана за левия аддуктор. В 48-ата минута Леандро Паредес насочи удар от към 20 метра, само че не затрудни Ливакович.

В 58-ата минута Меси можеше да реши всичко в мача. Нападателят навлезе в наказателното поле отляво, направи двойно с Алварес и се озова на стрелкова позиция. Меси насочи удар от дребен ъгъл, само че вратарят на Хърватия се намеси и мазета. 

В 62-ата минута Деян Ловрен се извиси над всички след центриране от директен свободен удар на Лука Модрич и насочи удар с глава, само че Емилиано Мартинес съумя да избие. 

Аржентина стигна до трети гол в 69-ата минута. Меси получи отдясно след осъществяване на тъч. Суперзвездата напредна, а с гениално отиграване се освободи от Йошко Гвардиол и откри Алварес на дузпата, който с обмислен удар вкара за 3:0. 

Аржентина - Хърватия 3:0

Аржентина: Емилиано Мартинес, Науел Молина, Николас Отаменди, Кристиан Ромеро, Николас Таляфико, Леандро Паредес, Енцо Фернандес, Алексис Мак Алистър, Родриго де Пол, Лионел Меси /к/, Хулиан Алварес

Селекционер: Лионел Скалони

Хърватия: Доминик Ливакович, Йосип Юранович, Йошко Гвардиол, Деян Ловрен, Борна Соса (46 - Мислав Оршич), Марсело Брозович (50 - Бруно Петкович), Матео Ковачич, Лука Модрич /к/, Марио Пашалич (46 - Никола Влашич), Иван Перишич, Андрей Крамарич 

Селекционер: Златко Далич

Съдия: Даниеле Орсато
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР