Аржентина е световен шампион след драматична победа над Франция с

...
Аржентина е световен шампион след драматична победа над Франция с
Коментари Харесай

Меси и Аржентина стъпиха на световния връх


Аржентина е международен първенец след трагична победа над Франция с дузпи. В постоянното време конфликтът приключи 3:3, а при дузпите южноамериканците се постановиха с 4:2.

Финалът на стадион " Лусаил " в Доха се трансформира в същински театър, откакто Франция два пъти се връщаше след закъснение. Мачът се игра пред 88 966 фенове и стана най-посетеният от 1994 година В историята на международните шампионати единствено шест дуела са по-посетени.

Лионел Меси направи огромен мач и поведе отбора си. Той осъществя от дузпа още в 23-ата минута, а до края на първата част се разписа Анхел Ди Мария. В края на дуела Франция безусловно възкръсна с две попадения на Килиан Мбапе - 80-ата от дузпа и 82-ата минута след удар от воле.

Стигна се до продължения, в които двете суперзвезди още веднъж вкараха. Меси в 109-ата минута, а Мбапе в 118-ата още веднъж след дузпа. С това той записа хеттрик и стана първият след Джеф Хърст (1966 г.) с сходно достижение.

След 3:3 се стигна до дузпи, при които Аржентина надви с 4:2.

Титлата е трета в историята на Аржентина след 1978 и 1986 година Тимът резервира традицията да победи надалеч от Европа.

След дълго очакване Лионел Меси пък взима единственото отличие, което липсваше в кариерата му, откакто през 2014 година аржентинците изгубиха край. Франция от своя страна не съумя да стане третият отбор, защитил международната си купа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР