Арина Сабаленка, номер 2 в женската тенис-ранглиста, постигна победа в

...
Арина Сабаленка, номер 2 в женската тенис-ранглиста, постигна победа в
Коментари Харесай

Фаворитките продължават по график в Индиън Уелс

Арина Сабаленка, номер 2 в женската тенис-ранглиста, реализира победа в два сета над Ема Ръдукану (Великобритания) - 6:3, 7:5, с цел да се класира за четвъртия кръг при дамите на шампионата в " Индиън Уелс ".

Ръдукану натисна Сабаленка съвсем до лимита на силите й, връщайки се в мача до 5:5 във втория сет, само че в последна сметка се съобщи. 21-годишната британка би трябвало да е удовлетворена от представянето си, тъй като и в последния гейм, в последното разиграване тя не се съобщи и отстъпи чак на четвъртия мач-бол.

Също по този начин тя стигна до този стадий на шампионата след две следващи победи в първите си два мача в Калифорния - нещо, което не й се беше случвало от предходната година по същото време на отново на този шампионат.

Рускинята Дария Касаткина реализира победа над Стоун Стивънс (САЩ) с 2:6, 6:4, 6:4 и също се класира за четвъртия кръг. 11-ата в схемата на шампионата Касаткина стабилизира играта си чак в средата на втория сет. След като се съобщи безславно с 2:6 в първия, тя стартира с пробив по-късно, само че бързо-бързо разреши брейка да бъде върнат.

Но осъществя втория си гейм-бол за 3:2 и оттова нататък сложи нещата под надзор. За 6:4 в тази част трябваше да се потруди, отразявайки три точки за пробив, само че въпреки всичко затвори мача от втората си опция с удар по правата. В третия сет от 10 гейма едвам три бяха извоювани от подаващата състезателка и рускинята сподели по-здрави нерви.

12-ата в ранглистата на WTA ще играе в идващия стадий с китайката Юан Юе, която победи 25-годишната американка Каролин Долехайд с 1:6, 6:4, 7:6 (2) за 2 часа и половина на корта.

Друга американка - Коко Гоф стигна до четвъртия кръг, отстранявайки Лучия Брондзети с 6:2, 7:6 (5). Гоф на следващия ден ще навърши 20 години и ще играе с Елизе Мертенс (Белгия, която пък спря Наоми Осака (Япония) със 7:5, 6:4. За японката това е пети шампионат след завръщането й на корта след майчинство.

Гоф през днешния ден имаше проблеми в първия сет, само че по-късно откри пътя към триумфа, отразявайки 10 от 11 точки за пробив. И завоюва мача със сервис в тялото на Брондзети, при който 25-годишната италианка не съумя да реагира съответно. С тази победа серията на Гоф се усили на 18 триумфа на родна земя, включително и извоюваната купа предходната година от Откритото състезание на Съединени американски щати.

Номер 23 Ема Наваро (САЩ) в профил украинката Елина Свитолина с 6:1, 4:6, 6:3, а Мария Сакари (Гърция) спря французойката Каролин Гарсия (Франция) с 6:3, 6:4.
 Сензация в Индиън Уелс! 123-ия в света изхвърли Новак Джокович
Сензация в Индиън Уелс! 123-ия в света изхвърли Новак Джокович

Лука Нарди играе в схемата като благополучен губещ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР