Арина Сабаленка изживява мечтата на безспорно всеки един човек, докоснал

...
Арина Сабаленка изживява мечтата на безспорно всеки един човек, докоснал
Коментари Харесай

По шампионски: Сабаленка загуби само 1 гейм в първия си мач след титлата на АО!

Арина Сабаленка изживява фантазията на несъмнено всеки един човек, докоснал се до тениса, като след три несполучливи опита да преодолее полуфиналната фаза в конкуренциите от Големия шлем, то беларуската на тазгодишния Аустрелиън Оупън откри място на първи край от сходен диаметър и след това победи с дебютния си " мейджър " трофей.

От конфликта за купата в Мелбърн датира и последната изява на корта за международната номер 2, която се отдаде на заслужена отмора и избра да направи своето завръщане в Тура на WTA 1000 шампионата в Дубай, където през днешния ден откри акцията си с победен триумф над Лорън Дейвис за единствено 61 минути игра - 6:0 6:1. По този метод най-новата шампионка от Големия шлем остава непобедена през 2023-та, като подпечата мястото си в осминафиналната фаза на надпреварата и ще срещне защитаващата трофея си Йелена Остапенко.

Откриващите минути на дуела бяха повече от впечатляващи за фаворитката, която реализираше уинъри от всички краища на корта и възприятието, с което играеше след триумфа си на Откритото състезание на Австралия, работеше само в нейна изгода. Установеният надзор от страна на Сабаленка ѝ донесе голям брой дивиденти, като тя беше безмилостна по отношение на американката и се нуждаеше от по-малко от половин час на корта, с цел да ѝ " върже геврек " с първия си сет от близо месец насам.

На старта на втората част съотношението на силите остана непроменено и въодушевената втора ракета на света усили поредицата си на 9 поредно извоювани гейма, с което предвкусваше крайния триумф. Дейвис въпреки всичко съумя да резервира хладнокръвие и се разписа в резултата, преди шампионката от Мелбърн да дублира преимуществото си, поставяйки точка на разногласието, и по този метод усили серията си от старта на сезона на 12 следващи победи, освен това със единствено един изгубен сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР