Арина Сабаленка е водачка в схемата на тенис турнира в

...
Арина Сабаленка е водачка в схемата на тенис турнира в
Коментари Харесай

Сабаленка: Още по-мотивирана съм след титлата в Австралия

Арина Сабаленка е лидерка в схемата на тенис шампионата в Дубай. Беларуската тенисистка съобщи, че е стимулирана повече от всеки път, с цел да реализира триумф.

24-годишната Арина победи шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина с 4:6, 6:3 и 6:4 на Откритото състезание на Австралия за първата си победа на шампионат от Големия шлем след изгубените три полуфинала.

" Това значи доста. Вярвам в себе си, само че чаках толкоз дълго, работих толкоз доста и все пак не успявах ", сподели Сабаленка, която ще взе участие в първи шампионат след Мелбърн.

" Когато завоювах, бях доста щастлива. Не можех да допускам първоначално. Следващата седмица си споделих: " Господи, направих го! Да, в действителност се случи. Страхотно е. Сега даже желая повече. Искам повече. " Мотивация " е думата. Мотивация да работя повече, с цел да усетя още веднъж това възприятие ", добави състезателката от Беларус.

Сабаленка призна, че огромната ѝ победа " несъмнено промени " метода ѝ на мислене.

" Трябва да не преставам да се потвърждавам всякога на корта, че съм на точното място ", добави тя.

Шампионката от Аделаида Сабаленка е непобедена в 11 мача тази година и ще играе с Жил Тайхман или шампионката от Линц Анастасия Потапова във втория кръг на шампионата в Дубай, откакто пропуща началото.

" Ще ходя малко по малко. Понякога гледаш доста напред и губих още първия мач, тъй като към този момент мислиш за полуфинала ", сподели още тя.

" Всеки противник е сложен. Тенисът се усъвършенства доста. Ако видиш, че номер 1 ще играе против номер 30 в ранглистата, това не значи нищо. Всеки може да победи всеки ", приключи Сабаленка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР