Арина Сабаленка е на полуфинал на за първи път

...
Арина Сабаленка е на полуфинал на  за първи път
Коментари Харесай

Сабаленка стигна полуфинал на "Ролан Гарос"

Арина Сабаленка е на полуфинал на " " за първи път в кариерата си. Тя победи с 6:4, 6:4 Елина Свитолина от Украйна, като продължава да е без изгубен сет досега. Тенисистката от Беларус беше стигала най-вече трети кръг на " Ролан Гарос " досега.

Шампионката от Australian Open позволи единствено един пробив в мача. При 3:4 в първия сет тя взе три следващи гейма. Във втория Сабаленка изоставаше с 0:2, само че по-късно завоюва четири следващи гейма.

След края на мача Свитолина предстоящо не подаде ръка на съперничката си, поради което получи освирквания от публиката. Сабаленка чакаше за привет на мрежата. Още преди този момент Свитолина съобщи, че няма по какъв начин да се ръкува с тенисистки от Русия и Беларус и попита по какъв начин ще се почувстват украинските бойци, в случай че видят това.

, която отхвърля да дава конференции поради въпроси за войната, разяснява представянето си на корта.

" Тя е толкоз тежък конкурент, движи се толкоз добре, почитам я доста. Беше тежко, само че съм щастлива, че завоювах. Атмосферата беше невероятна. Знаем, че чакате мача на Новак Джокович, само че ще приема аплодисментите и за мен ", сподели Сабаленка.

На полуфинала тя ще срещне чехкинята Каролина Мухова, която победи със 7:5, 6:2 Анастасия Павлюченкова.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР