> Архивна снимкаНа 12.11.2021 г. около 20,00 ч. обвиняемият, който

...
> Архивна снимкаНа 12.11.2021 г. около 20,00 ч. обвиняемият, който
Коментари Харесай

Черни облаци над шофьора със 17-дневен стаж, убил приятел! Опитал да избегне дупка, чака го затвор

 > Архивна фотография
На 12.11.2021 година към 20,00 ч. обвиненият, който имал дееспособност да ръководи МПС от 17 дни, дошъл с управлявания от него автомобил в Пловдив, дружно с четирима свои другари от Съединение. Около 21,00 ч. петимата решили да се приберат в Съединение и се качили в автомобила, който още веднъж бил ръководен от обвинения.

Той избрал маршрут, преминаващ през Голямоконарско шосе в Пловдив и с. Царацово. Малко откакто се отклонил надясно от Голямоконарско шосе и минал през жп прелеза, Г.Г. решил, че има грапавина на пътното платно и опитал да я избегне. При осъществяване на маневри по отклонение на автомобила в разнообразни направления, той изгубил ръководство над колата.

Тя напуснала платното за придвижване и настъпило пътнотранспортно произшествие, при което на място умрял 15-годишен юноша, возещ се на задната седалка. Обвиняемият и останалите три момчета също имали пострадвания. Когато колата спряла дефинитивно, обвиненият се обадил на тел. 112 и подал сигнал за случилото се.

На място пристигнали полицейски и медицински екипи, както и екип на пожарната. Последният оказал помощ всички потърпевши да бъдат извадени от автомобила. Г.Г. бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробите са били негативни. Впоследствие от него била взета и кръвна проба, която ще бъде подложена на проучване. Той и трима от другите потърпевши били откарани в лечебно заведение за оказване на здравна помощ. Смъртта на четвъртия от останалите потърпевши била установена на място от медицинския екип.

По делото са осъществени голям брой дейности по следствието – направени са огледи, разпитани са очевидци, лекият автомобил е привързан като материално доказателство, назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи.

Разпитан, в качеството на обвинен, Г.Г. се е признал за отговорен и изразил страдание за случилото се. Дал е пояснения.

След покачване на обвиняването, с разпореждане на прокурор, Г.Г. е бил арестуван за 72 часа, в границите на които ще бъде преценено дали ще бъде направено искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение " задържане под стража “. Тъй като той също е потърпевш от произшествието, понастоящем се намира под защита в лечебно заведение. Останалите трима потърпевши са освободени за домашно лекуване.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Г.Г. е упрекнат, е отнемане от независимост от 2 до 6 години и отнемане от право да ръководи моторно транспортна средство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР