АрхивУчебната година ще започне присъствено, а после само Бог знае

...
АрхивУчебната година ще започне присъствено, а после само Бог знае
Коментари Харесай

Лилия Христова: Ще направим всичко възможно присъственото обучение да е по-дълго!

Архив
" Учебната година ще стартира присъствено, а след това единствено Бог знае по какъв начин ще продължи. Ще създадем всичко допустимо присъственото образование да е по-дълго. Целта е към онлайн образование да минават първо най-големите възпитаници, а минимум да бъдат наранени детските градини. Директорите щe са водещите фигури при взимане на решения за неприсъствено образование. Те са на терен и могат да създадат най-точната преценка ".  

 

Варненските учебни заведения са измежду най-добре обезпечените в страната с устройства и интернет връзка. Проблеми има единствено в учебни заведения, посещавани от деца с неприятен обществен статус, където не се води същото онлайн образование като в 90 % от другите учебни заведения, добави Христова.

" По-големите компликации при онлайн образованието към този момент сме ги преодолели. Сега би трябвало да се съсредоточим върху качеството на преподаването и върху контрола ".

3176 ще бъдат първокласниците тази година във варненските учебни заведения. 137 деца към момента не са записани, като част от тях следва да се реалокират с родителите си в чужбина.  

Във всички учебни заведения ремонтите са завършили, като в две от тях текат довършителни действия. Заради продължаващ втора година ремонт учениците от Професионалната гимназия по туризъм ще бъдат преместени в постройката на учебно заведение " Стоян Михайловски " в квартал " Кайсиева градина ".

" Ремонтът се прави от МОН, а ние подкрепяме с единствената свободна база, която може да събере децата. Въпросът с часовете по процедура не би трябвало да е проблем ".

Лилия Христова прикани родителите при проблеми първо да потърсят разговор с управлението на съответното учебно заведение или детска градина, а чак по-късно да пишат тъжби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР