Архитектурата AMD Embedded+ комбинира процесори Ryzen Embedded и адаптивни SoC

...
Архитектурата AMD Embedded+ комбинира процесори Ryzen Embedded и адаптивни SoC
Коментари Харесай

Нова AMD архитектура съчетава Embedded процесори и адаптивни SoC


Архитектурата AMD Embedded+ комбинира процесори Ryzen Embedded и адаптивни SoC Versal
(снимка: AMD)

Нова архитектура AMD Embedded+ комбинира процесори за вграждане Ryzen Embedded и адаптивни SoC Versal върху една интегрирана платка. С това решение производителите на автентичен дизайн (ODM) могат да ускорят времето за стартиране на пазара на мащабируеми и енергийно-ефективни системи, без да изразходват спомагателен хардуер и запаси за научноизследователска и развойна активност.

Валидирана от AMD, интегрираната изчислителна платформа Embedded+ разрешава потреблението на обща софтуерна платформа за създаване на планове с ниско ползване на сила, дребни форм-фактори и дълги витални цикли за медицински, индустриални и автомобилни приложения, заяви AMD в изказвания за пазарния дебют на платформата.

Първата по рода си Embedded+ архитектура съчетава AMD x86 изчислителни модули с интегрирана графика и програмируем хардуер за значими приложения, употребяващи изкуствен интелект и разнородни датчици. Адаптивните калкулации се отличават с детерминистична обработка с ниска инертност, до момента в който AI енджините усъвършенстват приемането на резултати с висока продуктивност на ват.
още по темата
Ryzen Embedded процесорите, които съдържат високопроизводителни Zen ядра и графики Radeon, също оферират варианти за обрисуване от най-голям клас за 4K мултимедийна работа и вграден видео кодек за 4K H.264/H.265 кодиране/декодиране.

Комбинацията от обработка с ниска инертност и приемане на резултати с висока продуктивност на ват форсира осъществяването на основни задания, в това число консолидиране на адаптивни калкулации в действително време с гъвкави I/O, AI енджини за разбор и Radeon графика, в границите на решение, което употребява най-хубавите аспекти на всяка технология, разясниха от AMD.

Embedded+ разрешава също на систематичните дизайнери да избират от екосистема от оферти за ODM платки, основани на новата архитектура, и да мащабират своите продуктови портфолиа, с цел да обезпечат профили на продуктивност и мощ, които са най-подходящи за целевите приложения на клиентите.

Първото ODM решение, основано на Embedded+ архитектура, е Sapphire Edge+ VPR-4616-MB – дънна платка с ниска мощ Mini-ITX форм фактор от Sapphire Technology. То предлага цялостния набор от благоприятни условия с едвам 30W мощ посредством потребление на Ryzen Embedded R2314 процесор и Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. 

VPR-4616-MB също се предлага в цялостна система, в това число памет, предпазване, зареждане и шаси. Валидираният за Embedded+ модел VPR-4616-MB на Sapphire Technology към този момент е наличен за закупуване от клиенти, посочи AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР