Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат на коалицията Демократична България“

...
Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат на коалицията Демократична България“
Коментари Харесай

Варненски архитект вероятно ще е десният кандидат за кмет на София

Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният претендент на обединението „ Демократична България “ за кмет на София. В обединяването вземат участие партиите ДСБ, „ Да, България “ и „ Зелено придвижване “. Кандидатурата на Игнатов е била одобрена на председателски съвет на „ Демократична България “, в който влизат шефът на ДСБ Атанас Атанасов, на „ Да, България “ Христо Иванов и ръководителят на “Зелено придвижване “ Владислав Панев. Официалната номинация би трябвало да бъде оповестена през днешния ден в Борисовата градина. Очаква се лидер на листата с общински съветници, която ще бъде оповестена по-късно, да бъде досегашният арбитър Методи Лалов.

В последните седмици Игнатов попадна в публичното внимание с концепциите си да сложи националния герб върху Паметника на Съветската войска в София или да опакова монумента в саркофаг и да го покрие със зеленина. Роден е през 1972 година във Варна. От три години е ръководител на Камарата на архитектите в България. Според формалната му биография е работил за архитектурното бюро William Rawn Architects в Бостън. Впоследствие е част от компанията Perkins&Will Architects в Ню Йорк. Завършил е Колумбийския университет в Ню Йорк, където е преподавал. Основава и свое архитектурно ателие в Ню Йорк. Работи по планове в България, в Сиатъл и в Хонконг. Два пъти е притежател на Голямата премия на Съюза на архитектите в България, на община Варна, има и други оценки.

Към момента - малко повече от два месеца преди изборите, има единствено един публично разгласен претендент за кмет на София - Борис Бонев, който е един от създателите на гражданската организация „ Спаси София “. Вчера, часове преди формалното оповестяване на претендента на " Демократична България ", той прикани жителите на София да се обединят към самостоятелна непартийна кандидатура за кмет. Неотдавна от " Демократична България " признаха, че са водили диалози със " Спаси София " за общи дейности през октомври, само че че те не са довели до резултат.

Всички индикации сочат, че в конкуренцията ще се включат Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Десислава Иванчева. В понеделник Мая Манолова за следващ път разгласи, че не е решила дали ще се кандидатира, само че в това време сподели, че чака поддръжка от жителите, а не от партийните централи. Фандъкова също съвсем призна, че ще играе за нов мандат с уточнението, че ще бъде с освежен екип. Иванчева разгласи при започване на август, че създава партия " Непослушните ", а през вчерашния ден заяви, че е в развой на договаряния с разнообразни обединения за " необятна коалиция за локалните избори ". " Каним на договаряния партии, които желаят да се коалират с единствената гражданска партия ", заяви Иванчева във Facebook, имайки поради своята организация. 

 

Първи прогнози

Първото социологическо изследване преди локалния избор на организация " Маркет Линкс " дава превес с 5% на Мая Манолова като самостоятелен претендент пред настоящия кмет Фандъкова. Изследването обаче мъчно може да се одобри за показателно, защото сондира част от партиите без имена, а като претендент на Българска социалистическа партия сочи Костадин Паскалев, който съобщи, че твърдо няма да взе участие в изборите. Според резултатите Манолова води с 28% против 23% за Фандъкова, Борис Бонев остава трети със 7%, 4% има претендентът на " Демократична България ", 3% - Десислава Иванчева, и 3% - претендент на Вътрешна македонска революционна организация. Паскалев получава 2% поддръжка. Проучването е по поръчка на " Офнюз ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР