Археолози са направили смразяващо кръвта откритие в Полша. Намерено е

...
Археолози са направили смразяващо кръвта откритие в Полша. Намерено е
Коментари Харесай

Оковано с вериги и погребано с лице към земята: Откриха скелет на дете, смятано за вампир в Полша

Археолози са създали смразяващо кръвта изобретение в Полша. Намерено е заровено дете, оковано във вериги, чийто скелет датира от XVII век, оповестява организация Ройтерс.

Видът, в който са били открити останките на детето, насочват вниманието на откривателите към вярвания, свързани с вампири. 

Child padlocked in Polish grave reflects ancient supernatural beliefs - Times of India
— Culture World (@MdAmiru87851859)
Намерените кости са на седемгодишното дете. Те са най-новата находка, открита в гробището в северното село Пиен. Страховитото място датира от ера, в която духовете, зомбитата и други свръхестествени феномени са били освен това от маскарадни костюми. 

Това е място, на което са погребвани хора, за които се е считало, че са вампири и имат невероятни сили. Това показва проф. Дариуш Полински, откривател на средновековни погребения от Университета „ Николай Коперник “ в град Торун, който управлява разкопките. 

Child padlocked in Polish grave reflects ancient supernatural beliefs
— Reuters (@Reuters)
Детето е било заровено с лице към земята . Краката му били оковани от солидни вериги и железен катанец , евентуално за да му попречат да напусне гроба и да нападне някого, показва Полински. Гробът на детето е бил опозорен в някакъв миг след погребението и всички кости са били извадени, показва още откривателят.  

Археолозите са разкрили и други способи, който са употребявани за попречване на нападенията от вампири по време на заравяне. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР