Арестуваният у нас британският гражданин Дейвид Бодил се съгласи доброволно

...
Арестуваният у нас британският гражданин Дейвид Бодил се съгласи доброволно
Коментари Харесай

Издираният за тероризъм Бодил поиска да се върне във Великобритания

Арестуваният у нас английският жител Дейвид Бодил се съгласи непринудено да бъде предаден на британските управляващи. Тричленен състав на Плевенски областен съд прегледа наказателното дело по отношение на изгонването търсения за тероризъм мъж, който бе хванат в плевенското с. Любеново.

Срещу него има издадена Заповед за арест от Англия, защото е упрекнат по Закона за взривните субстанции, за което се планува наказване пожизнен затвор.

При разглеждането на делото за екстрадицията Дейвид Бодил употребява опцията непринудено да се съгласи да бъде предаден на британските управляващи, което той персонално съобщи пред правосъдния състав.

Адвокатът му Жоро Нинов разясни по-късно пред публицисти, че в този случай законът планува следствието да продължи по Закона за взривните субстанции във Англия. По думите на юриста, персоналното решение за задържания е извънредно удобно за него, пред това да се води правосъдно дело, в случай че не пожелае да бъде екстрадиран. Според юриста разследваният е постъпил рационално.  

Ден по-рано съда в Плевен наложи на Бодил мярка за неотклонение " Задържане под стража ", която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влезнала в действие.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР