Арестуваният кмет на район Северен Ральо Ралев се е подготвял

...
Арестуваният кмет на район Северен Ральо Ралев се е подготвял
Коментари Харесай

Ралеви с фамилен квартал за милиони до ПУ

Арестуваният кмет на регион " Северен " Ральо Ралев се е подготвял за съществени вложения в новия квартал до новата постройка на Пловдивския университет на бул. " България ", излиза наяве от имотния указател. Ралев е зад решетките, където го чака правосъден развой по обвиняване за рушвет в размер на 60 000 лв.. Оказва се, че Ралеви татко и наследник са заформили цялостен квартал в зоната, която занапред ще се развива за жилищно строителство. Още през 2004 година Ральо Ралев се е сдобил с 1888 кв. метра земя. Както " Марица " писа, преди 2 години бащата на районния кмет е станал притежател на прилежащия парцел с повърхност 1603 кв. метра.

Брокерите на недвижими парцели пресмятат, че след години недвижимата благосъстоятелност в този перспективен квартал на Пловдив може да донесе облага на Ральо Ралев и родата от минимум два милиона лв.. Земята се намира наоколо до булеварда, където към този момент има доста индустриални офиси и жилищни кооперации. Засега пустеещите терени не наподобяват привлекателни, тъй като в региона няма инфраструктура. Това обаче е въпрос на време, тъй като напълно скоро следва зоната към университета да стартира да се застроява.

Ралев се е сдобил със земята още през 2004 година, надалеч преди да стане областен кмет. Той е купил 2054 идеални елементи от общо 4514 кв. метра парцел по проекта на квартал " Паисий Хилендарски ", т.е. половината от терена. Съсобствниците на парцела са Христо Стойчев, Диана Стойчева, Темер Бейсимов. С контракт от 20 март 2015 година, когато Ральо Ралев стартира втория си мандат в " Северен ", земята е поделена в действителни граници. От информация в имотния указател излиза наяве, че вследствие на прекрояването на парцела районният кмет става притежател на действителни 1888 кв. метра. В останалата част на парцела са формирани три независими имота за Стойчеви и Бейсимов.

На 5 март 2019 година пък родителите на Ральо Ралев получават посредством подмяна от Стойчеви нови 1063 кв. метра. Сделката е осъществена посредством подмяна на апартамент от 64 квадрата на ул. „ Ян Хус “ 3 в „ Северен “. Жилището е купено от родителите на Ралев едвам три месеца по-рано - на 13 декември 2018 година Апартаментът в 40-годишното блокче в кв. „ Захарна фабрика “ е добит на обществен търг, откакто е бил разгласен за обмен поради насъбрани отговорности на предходната му собственичка.

Двата имота не са обременени с тежести, нямат ипотеки и върху тях може един ден да се строи. На името на Ральо Ралев се води също по този начин един апартамент на ул. " Ген. Д. Николаев " № 27 с повърхност 73 кв. метра, върху който е учредена ипотека.

Припомняме, че компанията на кметския татко " Рали транс " има първокласен апартамент №21 на седмия етаж в кооперацията на бул.
„ Шести септември “. Сделката е подписана с компания " Балканика " ЕООД на 29 юни 2017 година Това е станало посредством
учредяването на ипотека за жилището, което по документи се води с повърхност от

123,94 кв. м, като заемодател се явява самата компания продавач. В същия ден е направена и втората договорка сред същите страни за прилежащия апартамент №22, който е с повърхност 123,36 кв. метра. Двете жилища са свързани между тях и са с повърхност над 247 кв. метра. Към жилището няма достъп, тъй като асансьорът качва горе със независим чип. На покрива е направена градина, която не е вписана като спомагателна повърхност в нотариален акт.

" Рали транс " е записана през 2008 година на адрес бул. " Македония " 68. Това е 13-етажен блок в " Кючук Париж ". В момента такава компания там няма, а живеещите във входа не са чували въобще за човек на име Иван Ралев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР