Арестуван в Бургас до 72 часа е българинът П.Л., издирван

...
Арестуван в Бургас до 72 часа е българинът П.Л., издирван
Коментари Харесай

Арестуваха на яхта българин, издавал фалшиви защитени лични документи

Арестуван в Бургас до 72 часа е българинът П.Л., търсен за измами от управляващите в Австрия, оповестиха от Апелативна прокуратура - Бургас . Ще желаят непрекъснат арест за него.

За него от 22 юли 2022 година е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия . С тази заповед П.Л. е разгласен за интернационално търсене за осъществяване по отношение на него на наказателно гонене за издаване на изключително предпазени документи и професионална машинация в огромен размер .

В заповедта е посочено още, че П.Л. набавял и предоставял подправени, изключително предпазени персонални документи - дипломатически паспорти на непознати жители, както и испански персонални карти на част от тя х.

Пред потърпевшите П.Х. се представял с друга идентичност, въвеждайки ги в подвеждане, че е дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис .

По този метод П.Л. заблудил потърпевшите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените непознати жители са повече от 10. Общата стойност на настъпилата вреда въз лиза на 334 000 евро .

Престъпленията, за които е издадена ЕЗА от австрийската прокуратура подхождат на закононарушението машинация по смисъла на чл.210 и чл.211 от българския Наказателен кодекс.

П.Л. е открит и арестуван от органите на реда на яхта в гр. Поморие . По време на задържането си в началото се е показал за непознат жител, твърдял е, че не знае български език и е изискал преводач от френски или испански .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР