Арестуван по време на хуманитарна мисия в Украйна, британецът Пол

...
Арестуван по време на хуманитарна мисия в Украйна, британецът Пол
Коментари Харесай

Украйна: Как е умрял британският доброволец Пол Юри?


Арестуван по време на филантропична задача в Украйна, британецът Пол Юри е изпратен в сепаратистката Донецка национална република, където умира през юли. Изтезаван ли е бил?

Главната прокуратура на Украйна стартира следствие по съмнения за изтезания и убийства на територията на самопровъзгласилата се сепаратистка Донецка национална република. Подозренията са свързани с английския доброволец Пол Юри, който участваше в украинската защита и беше погубен преди повече от месец и половина. Чак тази седмица, след дълги договаряния, тялото на Юри беше предадено от сепаратисти на украинските управляващи.

Според основния прокурор на Андрий Костин по тялото на доброволеца има следи от тежки телесни повреди. " Те могат да са в резултат на малтретиране, което да е и повода за гибелта му ”, споделя Костин. Според Костин има учредения да се счита, че на доброволеца
Редакцията предлага
Украинската прокуратура оповестява още, че тялото на Юри явно е съхранявано при несъответствуващи условия, което ще направи доказването на повода за гибелта му допустимо чак след осъществяване на обстойна съдебно-медицинска експертиза. В следствието вземат участие и представители на, с които Киев поддържа връзка.

" Може да се приказва за насилствена гибел ”

По предварителни данни на прокуратурата Пол Юри и различен британец - Дилън Гил, са били хванати от съветските военни през април покрай град Днепрорудни в Запорожка област. Двамата британци хипотетично са били там, с цел да оказват помощ на локалните поданици да се изтеглят от зоната на военни дейности. Настоящият министър председател на Англия Лиз Тръс, която по това време беше външен министър, сподели през лятото, че Пол Юри е бил задържан по време на филантропична задача.

След залавянето им, те са отведени на територията на сепаратистката ДНР. През юли управляващите на самопровъзгласилата се република оповестяват за гибелта на задграничен доброволец, хипотетично в резултат на заболяване и " стрес ". Дилън Гил към момента е държан като пленник в ДНР, където е упрекнат в

Комисаря на Украйна по правата на индивида Дмитро Лубинец твърди, че " може да приказва за насилствена гибел " на Пол Юри. " Човек просто не може да издържи такова изтезание. Видях фотография на тялото на умрелия и всеки, който я види, няма да се съмнява ", споделя Лубинец.

Украинският външнен министър Дмитро Кулеба също написа в профила си в Туитър, че по тялото " има ”. " Задържането и изтезанията на цивилни са безчовечен и непоносимо военно закононарушение ”, се споделя още в обявата на Кулеба.

***

Вижте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР