Арестуваха тартора на престъпната група и още двама, участвали в

...
Арестуваха тартора на престъпната група и още двама, участвали в
Коментари Харесай

Полицията в Бургас разби канал за трафик на марихуана към Турция

Арестуваха тартора на незаконната група и още двама, взели участие в схемата

Бургаска незаконна група снабдявала наркопазара с марихуана в Турция.

Това стана ясно на изключителния брифинг на ОД на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, на който ст. комисар Калоян Калоянов и окръжният прокурор Георги Чинев оповестиха детайлности.

Стана ясно, че трима са взели участие в схемата, като единият от тях е тарторът. Те са арестувани за 72 часа, като две от лицата към този момент имат повдигнати обвинявания и се чака прокуратурата да изиска непрекъснатия им арест.

Специализираната полицейска интервенция на бранш „ Наротици “ към ОДМВР-Бургас се организира през уикенда, напомня.

Извършена е инспекция на кола с бургаска регистрация, с 44-годишен лидер от морския град, като в спомагателна част в автомобила, построена особено, са открити 6,5 кг марихуана, разпределени в 13 пакета. Паралелно с това е задържан и уредникът на незаконната скица – бургазлия на 54 години. Атакувана е още една кола, карано от третото лице в групата – мулето. В автомобила са открити над 380 хиляди евро, щатски долари и българска валута.

Вероятно средствата са от договорка, осъществена в Турция.

В южната ни съседка марихуаната се търгувала на доста по-висока цена, стана ясно още на брифинга. Докато тук купувачите за кг плащали към 5 хиляди лева, в Турция цената варирала сред 10 и 15 хиляди евро.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР