Арестуваха столичанин, съпричастен към четири телефонни измами. Това съобщиха от

...
Арестуваха столичанин, съпричастен към четири телефонни измами. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Софиянец измъкне 120 бона от жертвите си, но...

Арестуваха столичанин, съпричастен към четири телефонни измами. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

Мъжът се е придвижвал с л.а. „ Мазда 323”, със софийска регистрация, и е опитал да напусне страната ни през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак”. Според първоначаланите данни това станало, откакто на 25 юни е взел огромна парична сума и златни украшения, предоставени от 77- годишна бургазлийка. Жената била подведена по класическата скица за „ оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници”, като мнимият чиновник на реда й наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави до кошче за отпадък в региона на пицария в бургаски жилищен комплекс.

След като жертвата изпълнила нареждането и оставила на уреченото място торбичка със сумата от 26 000 лева и близо 50 г златни украшения, получила ново телефонно позвъняване. Указанието този път било да изтегли банковите си спестявания, само че бдителна служителка във финансовия клон заподозряла, че се касае за телефонна машинация и алармирала в полицията. В резултат на подхванатите бързи дейности, чиновници на група „ Противодействие на имуществените закононарушения и грабежи” в ОДМВР- Бургас открили съпричастността на 52-годишният столичанин, престъпно проявен.

По първични данни, откакто взел парите и златните украшения, той се е отдръпнал с такси в посока Слънчев бряг, а от там – с л.а. „ Мазда 323” се отправил към Румъния. Опитът му бил осуетен с помощта на своевременните взаимни заградителни дейности само че чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция”, регионалните дирекции във Варна и Добрич и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак” и мъжът бил арестуван в региона на граничния пункт.

В процеса на следствие е изяснено, че арестуваният е съпричастен и към други три телефонни измами, осъществени на територията на бургаска област, вредите при които пострадалите са ощетени с към 100 000 лв. и близо 150 г златни украшения.

Работата по изцяло документиране на незаконната активност на арестувания продължава под наблюдението на прокуратурата и в границите на формираното досъдебно произвеждане.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР