Арестуваха жена, заподозряна в убийство с цианид на 12 свои

...
Арестуваха жена, заподозряна в убийство с цианид на 12 свои
Коментари Харесай

Обвиниха жена в убийството на 12 свои приятели, отровила ги с цианид

Арестуваха жена, обвинена в ликвидиране с цианид на 12 свои другари и познати. Сарарат от Тайланд е арестувана в Банкок след неотдавнашно следствие на гибелта на неин другар. Семейството на жертвата е повдигнало съмнения, откакто тя е умряла по време на пътешестване със Сарарат по-рано този месец.
След извършените следствия тази седмица полицията заяви, че счита, че дамата е умъртвил още 11 души в това число някогашен другар.
Полицията твърди, че претекстът за убийствата е финансов. Сарарат отхвърля всички обвинявания. Тайландските управляващи са отказали да я пуснат под гаранция. Преди две седмици тя е пътувала с приятеля си до провинция Ратчабури, западно от Банкок, където са взели участие в будистки обред за отбрана на река, заяви полицията.
Малко по-късно приятелката ѝ Сирипорн Кханвонг припадналa и починалa на брега на реката.
По време на аутопсията в тялото са открити следи от цианид, оповестяват от полицията. При намирането на тялото липсвали телефонът, парите и чантата на жертвата.
Властите обявиха, че другите хипотетични жертви са умряли по сходен метод, само че не разкриха повече информация. Според тях убийствата са почнали през 2020 година Още не са разпознати всички жертви. Засега са ясни самоличностите на някогашен другар на обвинената, както и две полицайки.
Тайландската полиция е разпитала и колегата на Сарарат - върховен полицейски чиновник в провинция Ратчабури. Наскоро двойката се е разделила, оповестяват тайландските медии.
Полицията съобщи, че Сарарат е познавала всички жертви. Един от приятелите, за който полицията счита, че е бил набелязан, ѝ е дал назаем 7300 $, оповестиха от полицията. Жената е повърнала и припаднала след обяд със Сарарат, само че е оживяла.
Роднините на жертвите също са съобщили за изчезнали бижута и пари в брой. Някои от телата са били кремирани, оповестяват от полицията.
Цианидът може да бъде открит в труповете няколко месеца след гибелта, в случай че е било употребявано смъртоносно количество. Отровата лишава клетките на тялото от О2, което може да провокира сърдечен удар. Ранните признаци включват зашеметяване, зной и повръщане.
Употребата на отровата в Тайланд е строго контролирана и за тези, за които се откри, че имат забранен достъп, се планува до две години затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР