Ареф Али Найед, представител на Абдула ал Тани, ръководителят на

...
Ареф Али Найед, представител на Абдула ал Тани, ръководителят на
Коментари Харесай

Силите на Хафтар завзеха град Сирт в Либия

Ареф Али Найед, представител на Абдула ал Тани, ръководителят на краткотрайното държавно управление в Източна Либия, съобщи пред РИА Новости, че град Сирт и покрайнините му са под цялостния надзор на Либийската национална войска (МНА) на Халифа Хафтар.
Сирт е ситуиран на брега на Средиземно море.
По-рано имаше известия, че Сирт е попаднал под контрола на Хафтар, само че по-късно ръководителят на съветската контактна група по урегулиране на обстановката в либия Лев Денгов съобщи, че силите на държавното управление на националното съглашение (ПНС) на Файез Сарадж са се върнали в града и са завзели още веднъж позициите си.
" От тази заран (вторник. - Ред.) Сирт и всички околни региони са под цялостен надзор на Либийската национална войска, която се управлява от законно определения парламент на Либия, Камарата на представителите в Бенгази ", съобщи Найде, представен от РИА Новости и БГНЕС.
Според него съобщаването на противоположното е „ учредено на дезинформация от ПНС.
Найде означи, че учебните заведения и лечебните заведения са отворени още веднъж в Сирт, а на градската комисия по сигурност е предоставено да обезпечи даването на съществени артикули и услуги на популацията: самун, медикаменти, чиста вода, електричество и връзки.
Освен това той изрази мнение, че лоялните на ПНС обединения ще изоставен Триполи, с цел да защитят град Мисурата, който се намира северозападно от Сирт.
След свалянето и убийството на Муамар Кадафи през 2011 година Либия на процедура престава да действа като единна страна. В страната царува двойна власт. Избраният от народа парламент седи на изток, а на запад, в столицата Триполи, държавното управление на Националното съглашение, отпред с Файес Сарадж, образувано с поддръжката на Организация на обединените нации и Европейския съюз. Властите на източната част на страната работят без значение от Триполи и си сътрудничат с армията на Хафтар, която от април не стопира да се пробва да превземе Триполи.
От 2014 година до декември 2016 година Сирт беше следен от джихадистите на Ислямска страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР