Арда може и да претърпя тежко поражение от Царско село

...
Арда може и да претърпя тежко поражение от Царско село
Коментари Харесай

Лично Николай Киров връща в Арда суперталанта Узунов

Арда може и да претърпя тежко проваляне от Царско село с 0:4, само че този дуел ще остане в историята на българския футбол с нещо историческо, напомня " Мач Телеграф ". В 81-ата минута в игра се появи Радослав Узунов, който е едвам на 15 години и 30 дни.

Той размени Георги Атанасов и по този начин се трансформира в най-младия състезател в историята на родния хайлайф. До момента това достижение бе дело на Янко Кирилов, който влиза в игра за Левски против Миньор Перник през 1961 година, когато е на 15 години и 72 дни.
 ЦСКА и Арда дават начало на плейофите и системата ВАР у нас
ЦСКА и Арда дават начало на плейофите и системата ВАР у нас

Сблъсъкът е от 20:15 часа на " Българска войска "

Кой обаче е Радослав Узунов? Той е роден в Кърджали и тренира точно в школата на локалния Арда. Започва на 7 години, а първият му ментор е Петър Бумбаров. Следва къс престой в академията на Берое - от зимата на 2019-та до лятото на предходната година.

Тогава е върнат в Кърджали персонално от Николай Киров. Белия е потвърдил през годините, че има око за гении. Специалистът взе Узунов на зимната подготовка, а на няколко пъти напролет го включи в групата. Така младежът дочака своя късмет и влезе в историята на българския футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР