Арда (Кърджали) надви новаците от Хебър с 1:0 в първи

...
Арда (Кърджали) надви новаците от Хебър с 1:0 в първи
Коментари Харесай

Арда пропиля куп положения, но все пак победи минимално Хебър

Арда (Кърджали) надделя новаците от Хебър с 1:0 в първи дуел от 12-ия кръг на efbet Лига. Триумфът за селекцията на Александър Тунчев си е напряко незабележим на фона на огромния брой положения, които " небесносиньото " нахлуване имаше пред вратата на противника. Единственото попадение осъществя Светослав Ковачев още през първата част, а по-късно той и сътрудниците му по този начин и не откриха отначало път към вратата на извънредно постоянния довечера Хадим Ндиайе.

Срещата не донесе наслада в треньорския дебют на Владимир Манчев, който ще би трябвало да поработи много, в случай че желае да остави Хебър в елита и през идната акция. Към този миг пазарджиклии са 13-ти със седем точки, до момента в който Арда е на петото място с 20 пункта.
 Снимка 589305
Източник:

Двубоят започва с предстоящо домакинско превъзходство, като Арда можеше да открие резултата в 3-ата минута. Тогава Ласана Ндиайе откри Жозе Жуниор с хубаво подаване, само че дарът му мина малко над напречната греда. Любопитното беше, че въпросните клубове биваха зорко следени от наставника на Берое - Николай Киров. Причината за това бе, че точно те са идващите два съперника на заралии в efbet Лига.

В началните мигове блестящо си пролича устрема на кърджалийци да приключват всяко свое нахлуване с шут към вратата. Такъв имаше и в 10-ата минута, но капитанът Иван Коконов не откри задачата.
 Снимка 589303
Източник:

Логичното на " Арена Арда " се случи малко след отброяването на четвърт час футбол в Кърджали. " Небесносините " получиха фаул наоколо до границата на наказателното поле. С неговото непосредствено осъществяване се нагърби Светослав Ковачев, който завъртя толкоз добре кълбото, че даже и протегналият се оптимално Ндиайе не можа да направи нищо фундаментално, с цел да предотврати красивия гол!

Хебър откри сили бързо да насочи отговарящ отговор. В 20-ата минута хората на Владо Манчев нападнаха по десния фланг, а Михайлов насочи остро подаване в наказателното поле. Топката стигна до изцяло непокрития Венсан Марсел, който обаче бе отчаян от страхотната интервенция на вражеския вратар Господинов.

Арда можеше да удвои своята преднина в 30-ата минута, когато центрирана от корнер топка доближи до Жуниор, само че бразилецът стреля наоколо до дясната греда на Ндиайе.
 Снимка 589320
Източник:

Селекцията на Александър Тунчев можеше да съкруши своя конкурент две минути преди паузата. Светослав Ковачев се измъкна от последния в отбраната на Хебър, само че насочи слаб изстрел по земя, който беше париран от Ндиайе. След това се видя, че флагът за засада е вдигнат.

Стартовите мигове на второто полувреме предложиха сериозна преса на Арда, която се разпростря надълбоко в половината на Хебър. Ситуацията очевидно затрудни пазарджиклии, а на няколко пъти да пресича топката уверено трябваше да стори Хадим Ндиайе.

Домакините проведоха разнообразна офанзива с три докосвания в 53-ата минута. Ковачев подаде за Жуниор, а той продължи за Ндиайе. Ласана технично си освободи кулоар за пукотевица, но шутът му мина доста малко над горната греда.
 Снимка 589316
Източник:

Като по знамение, Арда не съумя да стигне до подобаващ втори гол в 55-ата минута. Иван Тилев беше изведен самичък против вратаря на Хебър, но Ндиайе мазета. Възможност за добавка се откри пред Ковачев, само че той пък бе обезверен от застаналия на голлинията капитан на хебърци Пламен Крумов.

Хадим Ндиайе продължи да държи в мача своя тим, въпреки и той да не даваше никакви признаци на живот в офанзива. Този път юношата на Аталанта се намеси на висота при изстрел в близкия ъгъл на Ковачев, който при тази офанзива впечатли със страхотна солова акция.

Домакините от Арда не спираха да пропиляват изключителни голови шансове с лека ръка. В 75-ата минута Осира Корнел блесна с следващ съдбоносен шпагат в полето на Хебър. Бранителят този път се хвърли в краката на Христо Иванов, с цел да блокира съвсем несъмнено неговия голов изстрел. Секунди по-късно Ковачев остана самичък против Хадим Ндиайе, само че не съумя да го преодолее посредством опцията да чукне кълбото около африканеца.
 Снимка 589306
Източник:

Точността несъмнено не беше правилен съдружник на Иван Коконов довечера. В 88-ата минута халфът за кой ли път стреля към вратата на Хебър, само че и този път разочароващо над горната греда.

В последна сметка, нов гол не падна, а последният съдийски сигнал маркира шестата победа за сезона на Арда.

В идващия кръг Арда ще премери сили с Ботев (Враца), до момента в който Хебър играе с Берое.
 Арда - Хебър 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Арда - Хебър 1:0 (Развой на срещата по минути)

Светослав Ковачев означи единственото попадение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР