Арда и Локомотив (Пловдив) направиха зрелищно 4:4 в двубой от

...
Арда и Локомотив (Пловдив) направиха зрелищно 4:4 в двубой от
Коментари Харесай

Арда и Локо Пд със зрелищен мач с 8 гола

Арда и Локомотив (Пловдив) направиха зрелищно 4:4 в дуел от следващия плейофен кръг в efbet Лига. Тонислав Йорданов (3) даде задатък на домакините от дузпа, отсъдена в 47-ата секунда. Димитър Илиев (6) възвърне равенството доста бързо. През второто полувреме Лъчезар Котев (64) още веднъж изведе Арда напред, а Иван Тилев (68) направи преднината на кърджалийския отбор още по-убедителна. Иван Коконов (73) също се разписа с глава. Венсан Марсел (76) понижи изоставането на гостите, а Ивайло Димитров (86) остави " смърфовете " в битката най-малко за точка. Милош Петрович (89) даже накара пловдивчани да мечтаят за освен това след гол с глава в заключителните минути.

Още в 47-ата секунда домакините получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушаване на Райън Бидунга против Ел Тетах. Бранителят на " смърфовете " препъна нападателя на Арда, като в действително време се видя, че има контакт сред двамата. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който преодоля Рейдър за 1:0.

Веднага след гола Арда можеше да удвои своята преднина. Желев пусна подаване в кулоар към Иван Коконов, който стреля в близкия ъгъл на вратата, само че Лукас Рейдър отрази. Така се стигна до 6-ата минута, в която Локомотив изравни посредством своя капитан Димитър Илиев. Петър Витанов изведе Преслав Боруков на стрелкова позиция. Нападателят шутира, ударът му бе отразен от Мартин Луков, след което топката се отби в гредата и падна навръх крайници на Димитър Илиев. За капитана на " смърфовете " остана единствено да насочи удара си в опразнената врата.

В 12-ата минута Бирсент Карагарен изскочи зад тила на отбраната, само че ударът му откри външната страна на вратата. В 27-ата минута Карагарен центрира от десния фланг, а в наказателното поле Боруков изпревари Милен Стоев. Ударът на нападателя обаче прелетя над вратата. В 38-ата минута гол на Арда беше анулиран поради засада. Ел Тетах беше открит в наказателното поле, той отклони с едно допиране към Иван Коконов, а капитанът на Арда прати топката в мрежата.

Страничният арбитър подвигна флага си за засада, след което и ВАР удостовери, че Тетах е бил в състояние на засада. Във втората минута на добавеното време на първата част Мартин Луков подцени удар на Карагарен. Стражът като че ли беше сигурен, че топката излиза в навън, а тя се отби в страничната греда.

В 48-ата минута Мартин Луков направи значимо избавяне след удар от придвижване на Йосип Томашевич, който беше ориентиран тъкмо под гредата. В 63-ата минута и Арда удари греда посредством Христо Иванов. Интересен удар с фалц изненада Рейдър, само че пък страничният дирек оказа помощ на стража в тази ситуация. Минута по-късно домакините стигнаха до втори гол. Желев проби добре по десния фланг и когато изглеждаше, че е изгубил топката, се обърна и подаде към свободния на границата на наказателното поле Лъчезар Котев. Халфът на Арда стреля от придвижване, а Рейдър не съумя да реагира поради доста футболисти пред него, които пречеха на видимостта му.

В 68-ата минута Арда нанесе трети мъчителен пестник на Локомотив. Влезлият от аварийна пейка Иван Тилев се разписа след чудесна асистенция на Тонислав Йорданов. Нападателят на кърджалийския отбор бе на десния фланг и подаде отлично в линията сред вратаря и отбраната, където Иван Тилев нападна топката и се разписа от близка отдалеченост.

Очевидно Арда съществено разстрои играта на гостите от Пловдив, тъй като те инкасираха и четвърти гол в своята врата. Йосип Томашевич подходи лековато на тъча и разреши на Милен Желев да отнеме топката. Футболистът на домакините центрира незабавно в наказателното поле, където Иван Коконов изпревари Кристиан Гомис и се разписа с глава.

Локомотив резервира искрица вяра, че може да вземе нещо от този мач в 76-ата минута. Влезлият от пейката Венсан Марсел се разписа на празна врата след отлично подаване на Бирсент Карагарен. Крилото на Локомотив стигна съвсем до аутлинията, откъдето върна топката обратно към свободния Марсел, с цел да може халфът да означи.

В 83-ата минута Мартин Луков отрази удар на Венсан Марсел. Три минути по-късно Локомотив стигна до трети гол и направи последните секунди на мача доста напрегнати. Резервата Ивайло Димитров се разписа с глава след центриране на Лукас Салинас към първа греда.

Локомотив даже беше доста покрай това да вземе трите точки, в случай че не бе намесата на Мартин Луков след удар на Лукас Салинас. Секунди по-късно отбраната на домакините остави Венсан Марсел да стреля от чиста голова позиция. Шутът на халфа обаче излезе в навън. В последната минута на добавеното време стана съществено меле в дребното наказателно поле на Арда, като единствено по знамение топката не влезе във вратата на Луков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР