Арда гостува на Славия в двубой от 32-лия кръг на

...
Арда гостува на Славия в двубой от 32-лия кръг на
Коментари Харесай

Славия приема Арда в ключов двубой за седмата позиция

Арда гостува на Славия в дуел от 32-лия кръг на efbet Лига. Двата отбора са в групата, която ще раздели местата от 7-ма до 10-та позиция. Мачът на стадион “Александър Шаламанов ” започва в 17:00 часа, а основен арбитър ще бъде Георги Гинчев.

Двата тима стартираха с победи в плейофите и заемат първите две места в групата. Днешният конфликт може да се окаже основен в битката за седмото място, което дава право на бараж за присъединяване в европейските шампионати. Към момента “белите ” са с 52 пункта, а отборът от Кърджали е с 45, само че една победа през днешния ден на гостите може много да завърже интригата.

Славия може да се похвали като тимът, който е позволил минимум голове от останалите отбори в групата и е с най-хубава голова разлика. Столичани са в серия от 6 следващи мача без загуба, а в последните си 2 срещи записаха победи. В предишния кръг те надделяха Ботев Пловдив, а преди този момент съумяха да реализират триумф и против ЦСКА 1948. Изглежда промяната на треньорите им се отразява добре, защото записват позитивни резултати при Ангел Славков.

Както към този момент е ясно те не престават да бъдат в битката за седмото място, само че днешният мач може да се окаже основен за тях. При възможна загуба през днешния ден Славия ще дръпне с 10 точки напред и с 4 кръга до края на шампионата задачата за Арда става съвсем невъзможна. Иначе тимът на Александър Тунчев е в поредност от 5 следващи мача без загуба, само че в множеството от тях е правил равенства.

В последните четири дуела сред Славия и Арда пада единствено по 1 гол. По-рано през сезона двата отбора си размениха по една победа с по 1:0 като домакини. Последният триумф на тима от Кърджали на “Александър Шаламанов ” датира от 2021 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР