Арчи Шарп (16-0) проведе успешна първа защита на европейския си

...
Арчи Шарп (16-0) проведе успешна първа защита на европейския си
Коментари Харесай

Арчи Шарп с първа успешна защита на титлата си

Арчи Шарп (16-0) организира сполучлива първа отбрана на европейския си пояс на Световната боксова организация. Англичанинът се наложи с единомислещо съдийско решение (98-91, 98-91, 98-91) против ковария шотландец Джордан Маккори (18-6-1)и продължава да натрупа добро име в категория суперперо, въпреки към момента да става въпрос за локално равнище, а не за международно.

That body shot

Archie Sharp floors Jordan McCorry in the final seconds of round three...

pic.twitter.com/mzPz4t92iT
— Boxing on BT Sport (@BTSportBoxing) July 13, 2019
Шарп организира дуела си на галавечерта в най-голямата зала в Лондон - “О2 Арена”, която е проведена от топ промоутъра Франк Уорън и главното събитие е дълго чаканият дуел в тежка категория сред Даниел Дюбоа и Нейтън Горман. Един от специфичните посетители на галавечерта е линейният първенец в най-горната дивизия Тайсън Фюри.

Шарп прати съперника си в нокдаун с мощен десен в тялото, при което реферът на кръга трябваше да отброява до 8. Маккори въпреки всичко съумя да се съвземе от много огромния брой попадения, които понесе в първата част на дуела, а доста от тях бяха отлични контриращи крошета на Шарп. Във втората половина на борбата Маккори успяваше да бъде деен в размените, изключително от близка отдалеченост. В последна сметка динамичният конфликт бе извоюван от Шарп с единомислещо съдийско решение, като само в последните 3 минути двамата бяха очевидно изтощени и не предложиха доста “екшън”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР