Арбитражът във Вашингтон потвърди, че „делото остава висящо (т.е. продължава)“.

...
Арбитражът във Вашингтон потвърди, че „делото остава висящо (т.е. продължава)“.
Коментари Харесай

Арбитражният съд на Вашингтон опроверга българското МФ за Оманския фонд

Арбитражът във Вашингтон удостовери, че „ делото остава висящо (т.е. продължава) “. Официалното название на институцията, която е част от Световната банка, е Международен център за разрешаване на капиталови разногласия (ICSID). В отговор на питане на Фрог Нюз, предизвикано от тоталното несъгласие в информацията, оповестена на формалния уебсайт на ICSID и тази, оповестена от Министерството на финансите и Българска народна банка, получихме отговор, че информацията на уеб страницата на арбитражът е настояща, точна и делото към момента не е завършило.

В началото на февруари 2019 година стана ясно, че следва Арбитражният съд в Съединени американски щати да вземе решение за присъединяване на страната ни във банкрута на КТБ. Всяка от страните следваше да показа разноските, които е направила по делото. От 28 февруари е решението на съда всяка от страните да направи второ показване на финансови искания по делото. Следващата стъпка бе дефинитивно решение по проблема, каквото досега няма, видно от уеб страницата на съда.
В края на предходната седмица от Министерството на финансите разпространиха публично информация по отношение на делото, което по техни данни е за 80 милиона евро, в която се споделя че: „ След два тура от писмени отбрани, през месец декември 2018 година Държавният авариен фонд на Султаната Оман направи отвод от исковете си против България без опция да ги предяви още веднъж пред този или различен интернационален арбитражен съд. С това всички искания на Държавния авариен фонд на Султаната Оман могат да се смятат за дефинитивно отпаднали, а делото - завършило в интерес на България. Република България завършва следващото интернационално дело с цялостен триумф. “

Фрог Нюз насочи молба за публична информация до съда, поради разминаването в формалната информация от Вашингтон и тази в България. Отговорът, който получихме от секретариата на ICSID на 25 април гласи буквално: „ Процедурните елементи (б.а. - оповестени на сайта) по това дело са настоящи и делото остава висящо (т.е. продължава). “

След като от Арбитражния съд настояват, че делото не е завършило, за какво финансовото министерство разгласи цялостна, тотална и необратима победа?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР