Арабско-италианският консорциум Аркат предложи най-ниска цена за изграждането на българския

...
Арабско-италианският консорциум Аркат предложи най-ниска цена за изграждането на българския
Коментари Харесай

Арабско-италиански консорциум с най-ниска цена за нашето трасе от Турски поток

Арабско-италианският консорциум " Аркат " предложи най-ниска цена за построяването на българския сектор от газопровода " Турски поток, стана ясно при отварянето на офертите. Почти двойно по-високо е ценовото предложение на втория позволен в конкуренцията на италиано-люксембургския консорциум. Срокът за осъществяване е 250 дни. До присъединяване в търга не беше позволен унгарският консорциум. Още детайлности от Николай Минков.


Арабско-италианският консорциум " Аркат " предложи най-ниска цена от милиард и 102 милиона евро. Офертата на втория позволен в конкуренцията италиано-люксембургското обединяване е 1 млрд и 600 млн. евро.

Шефът на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов напомни, че има два разновидността за създаване на трасето според от периодите.
Владимир Малинов- изп. шеф на " Булгартрансгаз ": При единият вид цялото трасе да се построи за 250 календарни дни, от откриването на строителната площадка, а при другия вид, в границите на 615 календарни дни, да бъде построено цялото трасе.По предварителна информация имаме цена, която е в границите на прогнозната стойност по един от разновидностите.
Владимир Малинов изясни, че до края на този месец ще бъде оповестено окончателното решение на тръжната комисия кой претендент ще бъде определен за строител на газопровода.

От " Булгартансгаз " оповестиха, че до края на април ще разгласи и публичната поръчка за построяването на двете компресорни станции по българското трасе на " Турски поток ", едната край Провадия, а другата край Расово.

На 1 януари 2020 година би трябвало да стартират първите доставки. На българо-турската граница ще постъпват по 15.8 милиарда куб.м м газ, на сръбската - 11 милиарда, на входа на Унгария - 9 и на словашката граница - 4,3 млрд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР