Арабска Република Египет е ключов партньор на Република България в

...
Арабска Република Египет е ключов партньор на Република България в
Коментари Харесай

Габриел: Египет е наш ключов партньор в района на Близкия изток и Северна Африка

Арабска Република Египет е основен сътрудник на Република България в региона на Близкия изток и Северна Африка. Това е декларирала вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по време на срещата си с министър-председателя на Арабска Република Египет Мустафа Мадбули.

Тя също по този начин му благодари за градивната среща и споделена визия за бъдещо съдействие. " България високо цени връзките с Египет – страна, с която поддържаме най-дългогодишно партньорство в региона на Близкия изток и Африка. Изразихме подготвеност да задълбочим съдействието в сфери като стопанската система, новите технологии и връзките, енергетиката, зеления водород, защитата, търговията, земеделието, нововъведенията ", споделя Габриел.

Обсъдени са били и опцията за създаване на българска индустриална зона в границите на свободната индустриална зона в района на Суецкия канал. Във фокуса на полемиката са били и настоящи геополитически тематики, измежду които обстановката в Близкия изток, войната в Украйна и сигурността в Черноморския район.

" Благодаря за готовността за осъществяване на постоянен разговор на високо ниво ", споделя още външния ни министър Мария Габриел, която е в Египиет дружно с още няколко министри, измежду които: Тодор Тагарев, министър на защитата, Георги Гвоздейков, министър на превоза и известията, Богдан Богданов, министър на стопанската система и промишлеността, Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа и Румен Радев, министър на енергетиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР