Аптеките в Египет вече продават произведения от местната компания “Ева

...
Аптеките в Египет вече продават произведения от местната компания “Ева
Коментари Харесай

В Египет започнаха да продават произведено в страната COVID лекарство


Аптеките в Египет към този момент продават творби от локалната компания “Ева фарма ” (Eva Pharma) медикамент “Молнупиравир Ева фарма ”, заяви онлайн изданието “Иджипт индипендънт ”, представено от Българска телеграфна агенция. Лекарството е предопределено за умерени и тежки случай на COVID-19. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31897
Първоначално Научният комитет за битка с ковид към Министерството на здравеопазването и популацията утвърди включването на препарата в протокола за лекуване в лечебните заведения. Сега се пристъпва и към позволение за доставяне на аптеките. 

В края на януари Агенцията по медикаментите на Египет утвърди незабавната приложимост на “Молнупиравир ” на “Мерк ” (Merck) и даде позволение на пет египетски компании да го създават.  

“Ева фарма ”, която е една от най-големите фармацевтични компании в страната, взе участие и в създаването на втората египетска ваксина против коронавирус. Изпитванията на имунизацията започнаха през март тази година. 

Броят на случаите на Коронавирус в Египет се усилва, само че признаците са по-леки, като наподобяват тези на простуда и сезонен грип, съобщи по-рано президентският консултант по здравните въпроси Мохамед Ауад Таг Един. По думите му, единствено пет % от инфектираните влизат в болница. 

Средният брой на обвързваните с коронавирус смъртни случаи е сред четири и пет дневно, осведоми изпълняващият длъжността здравен министър Халед Абдел Гафар предходната седмица. Той посочи, че четвърта доза ваксина или втора подсилваща доза е налична за хората над 65 години и хронично болните, в случай че са минали три месеца от слагането на трета игла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР