Априлската епопея е не е само текст от историята, а

...
Априлската епопея е не е само текст от историята, а
Коментари Харесай

Йотова от Клисура: Битката днес е за справедливост и равноправие

„ Априлската епопея е не е единствено текст от историята, а обръщение за бъдещето. Преди 145 години битката беше против робството, оковало свободата. От пепелищата на Клисура, Батак, Перущица, Панагюрище и редица български селища възкръсна нашата национална еднаквост, назовахме се народ с история и бъдеще. Днес още веднъж борбата е за държавност, за мощни и работещи в полза на българския народ институции. “ С тези думи вицепрезидентът приветства жителите и гостите на Клисура на тържественото отбелязване на 145 години от Априлското въстание.
Битката през днешния ден е за правдивост и пълноправие, за свободата на духа и на мисълта , за свободата да избираш бъдещето си, да градиш страна с правила и правда и да пазиш нейната чест. Традициите на бунтовна Клисура ни събират нас, днешните българи, за скъпия урок по родолюбие, памет и достолепие “, съобщи вицепрезидентът, която следи обичайна възстановка на паметни моменти от Априлската епопея.
 Илияна Йотова: Гласувах за подредена страна с правила, в която всеки има своето почтено място Илияна Йотова: Гласувах за подредена страна с правила, в която всеки има своето почтено място
" Гласувах за връщане на държавността. За страна, която да се ръководи от умни, можещи и грамотни хора, които знаят накъде водят Бълга...

Илияна Йотова благодари на клисурци за това, че пазят българската памет, че възпитават младите българи да знаят героичната ни история и да порастват с изконните български добродетели. „ Тези добродетели не са отживялост, тъй като както апостоли и народ жадуваха свободна, самостоятелна и съвременна България, по този начин и през днешния ден българският народ се пробуди, пребори апатията и нихилизма, повярва в силата на своя глас – най-важният глас, който взема решение бъднините “, посочи вицепрезидентът.
В приветствието си Илияна Йотова съобщи, че Клисура се трансформира в пепелище, само че не почина, тъй като пепелта не може да покрие идеала на един народ, тръгнал към своята независимост. „ Удавена в кръв, Априлската епопея отекна в цяла Европа и освети пътя към Освобождението “, уточни вицепрезидентът. „ Днес е Велика събота – най-благословеният ден от Страстната седмица. В очакване сме на възкресението, на спасението. Сигурна съм, че утрешният ден ще бъде по-добър за България, тъй като всички дружно ще го съградим “, уверена е Илияна Йотова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР