Apple вече не е най-скъпата публична компания в света, след

...
Apple вече не е най-скъпата публична компания в света, след
Коментари Харесай

Заради кризата с доставките: Apple вече не е най-скъпата компания в света

Apple към този момент не е най-скъпата обществена компания в света, откакто акциите ѝ продължиха да се намаляват. Компанията от Купертино отстъпи водачеството на Microsoft, съобщи Reuters.

Производителят на iPhone регистрира спад от 6 милиарда $ в продажбите си през четвъртото фискално тримесечие поради проблеми с световната верига за доставки, и не можа да оправдае упованията на Уолстрийт. Изпълнителният шеф Тим ​​Кук призна, че въздействието ще бъде още по-лошо през настоящото тримесечие на празничните продажби.

" В съпоставяне с по-малко фокусираните върху хардуера компании от FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Гугъл б.р.), Apple е доста по-уязвима на спиране на веригата за доставки ", споделя Софи Лунд-Йейтс, анализатор на акции в Hargreaves Lansdown.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Софтуерният колос Microsoft към този момент коства над 2 трилиона дола...

Акциите на основаната в Купертино, Калифорния Apple поевтиняха с 3,6% до 147 $, което образува пазарна капитализация от 2,41 трлн. $. В същото време скъпите бумаги на Microsoft се покачиха с 0,7% до 326,8 $ при пазарна оценка от 2,46 трлн. $. Акциите на производителя на Windows се търгуваха на рекордно високо равнище.

Apple, която е изкупила назад скъпи бумаги за 421,7 милиарда $ през годините, разгласи oгромно назад изкупуване на акции от 90 милиарда $ през април. В резултат на това пулът от акции на компанията продължава да се свива, завършвайки фискалното си четвърто тримесечие с 16,4 милиарда акции.

Акциите на Microsoft набъбнаха с повече от 45% тази година, като провокираното от пандемията търсене на нейните облачни услуги подтиква продажбите. Акциите на Apple нарастнаха с 15% през годината.

Стойността на акциите на Apple изпревари тази на Microsoft през 2010 година, защото iPhone я трансформира във водещата в света компания за потребителски технологии. Компаниите се редуваха като най-ценния бизнес на Уолстрийт през последните години, като Apple държи водачеството от средата на 2020 година

Анализаторите настояват, че Apple се е справила добре с казуса с веригата за доставки, само че с предизвестието на Кук за по-голям напън, вратата е отворена за удар на нейното показване с настъпването на празничния сезон.

Microsoft е навръх противоположния полюс, като предвижда мощен завършек на календарната година с помощта на процъфтяващия си заоблачен бизнес, само че предизвести, че проблемите във веригата на доставки ще продължат да засягат основни единици, като тези, които създават неговите преносими компютри Surface и конзолите за игри Xbox.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР