Apple уведоми потребителите за предстоящото прекратяване на My Photo Stream

...
Apple уведоми потребителите за предстоящото прекратяване на My Photo Stream
Коментари Харесай

Apple затваря безплатната услуга My Photo Stream

Apple уведоми потребителите за идното преустановяване на My Photo Stream – безвъзмездна, основана на облак, услуга за синхронизиране на фотоси, която беше пусната през 2011 година дружно с облачната услуга iCloud. Компанията разгласи формалната дата на затваряне на My Photo Stream – 26 юли и предизвести, че месец преди този момент опцията за качване на нови фотоси в облачния албум ще бъде блокирана.

„ Всички фотоси, качени в услугата преди тази дата, ще останат в iCloud за 30 дни от датата на качване и ще бъдат налични на всяко от вашите устройства, които сега имат включен My Photo Stream. До 26 юли 2023 година в iCloud няма да останат никакви фотоси и услугата ще бъде деактивирана “ – заяви Apple на потребителите.

Компанията предложи на потребителите да изтеглят от My Photo Stream фотосите на своите устройства и ги посъветва да употребяват iCloud Photos, „ най-хубавият метод да поддържате фотосите и видеоклиповете си настоящи на всички устройства и да ги съхранявате несъмнено в iCloud “.

Както отбелязва The Verge, до момента в който My Photo Stream е безвъзмезден, той има много ограничавания и по-специално в броят на фотосите, които могат да бъдат качени, както и времето за предпазване върху сървърите на Apple – единствено за 30 дни.

Освен това, както отбелязва 9to5Mac, висококачествените фотоси не са синхронизирани от тази услуга в истинската им резолюция. За разлика от тях, iCloud Photos ви разрешава да запазвате фотосите и видеоклиповете си със същата разграничителна дарба, макар че безплатното вместилище е лимитирано до единствено пет гигабайта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР